Företag i Colorado bör ta bort drogtester för cannabis

Publicerad:
Drogtest

Även om cannabis har varit lagligt för vuxna att konsumera sedan 2012 i Colorado, finns det inte ett enda känt företag som har ändrat sin drogpolicy.

Marijuana gruppen NORML vill övertyga arbetsgivare om att de går miste om god talang genom att testa för ett ämne som är mindre skadligt än alkohol.

”Du har mycket mer att oroa dig över med någon som kommer in bakfull och halvt vaken än vad du behöver med någon som har spår av metaboliter från marijuana”, säger Jordan Person, verkställande direktör för Denver NORML.

Jordan Person presenterade nyligen den nya anti-drogtest kampanjen i Rino, Denver, i en lagerlokal som nyligen omvandlats till en cannabis vänlig mötesplats och arbetsområdet kallas Odlad Synergy.

Laminerade visitkort som delas ut är en skarp påminnelse om att, i Denver, är det mer sannolikt att du får ett jobb om du röker marijuana än det är att förlora ett jobb.

Ändå berättar människorna där om skräcken när de bodde i andra stater, och drogtester som förstört deras karriärer. För ”budtender” Kees van Bergeijk, vars kropp blev en tilltrasslad röra efter att han träffade trottoaren i 50 km/h på sin longboard, marijuana var det bästa för att hantera smärtan – förutom opioider, sade han, men dessa opioider kommer att döda dig. Han var en livräddare på ett läger för barn med speciella behov, men hans bruk gjorde att han var tvungen att sluta. När han berättade för barnen, började en flicka med särskilda behov gråta för att han inte skulle kunna läsa böcker för henne igen.

Men precis som vissa företag ser ner på cannabisrökare, ser intelligenta cannabisbrukare ner på företag som sysslar med drogtestning, säger varumärkeskonsulten Tyco Skinner – som har en vidareutbildning i företagsekonom (MBA) från Cornell.

Företag som gör drogtester går miste om talang, tillägger Jordan Person. ”Riktigt intelligenta människor som kan vara den bästa grafiska formgivaren eller kodaren på planeten, men eftersom de är illamående dagligen, använder de marijuana, och då kan de inte ta jobbet”, säger hon.

Colorado NORML kommer att vara på Colorado Capitol Hill den 7 mars, där kommer de att påpeka hur dumt det är att drogtesta för marijuana men inte andra, mer livsfarliga droger. Den nuvarande situationen signalerar till arbetsgivare, ”Ta alla droger du vill, bara rök inte cannabis”, säger Person. ”Bli så full som du vill, men använd inte cannabis. Ta en massa kokain och kom sedan till arbetet, och det kommer att gå bra, det går ur ditt system snabbt, men använd inte cannabis.

”Det är löjligt”, tillägger Person. ”Med tiden har det förändras. Människor är glada att samtalet förs igen”.

Taggar Drogpolicy Drogtest

Annons

HHCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda