Att röka marijuana kan hjälpa alkoholister att sluta dricka

Publicerad:
Alkohol

Nu har något cannabisrökare känt till i evigheter officiellt klarats upp – cannabis är inte en gateway drog visar det sig, men tvärt om kan vara sant.

En ny studie från University of British Columbia (UBC), tyder på att narkotikamissbrukare – särskilt de beroende av opioider och alkohol kan dra nytta av att använda marijuana som ett sätt att komma bort från mer farliga ämnen.

”Forskning visar att människor använder cannabis som ett läkemedel för att minska användningen av andra ämnen som potentiellt är mer skadliga, såsom smärtstillande opioider”, säger Dr Zach Walsh, docent hos UBC och en av forskarna i studien.

”Vid granskningen av bevisen för medicinsk cannabis, verkar det som patienter och andra som har förespråkat cannabis som ett verktyg för att minska skador och psykisk ohälsa har några giltiga punkter”, fortsatte Walsh. ”Mot slutet av förbudet funkade det inte att tala om för folk att helt enkelt sluta använda alkohol och det bör inte längre ses som ett möjligt alternativ, så att veta hur man skall behandla cannabis i vård-ekvationen blir en nödvändighet”.

Walsh och hans team gick igenom alla studier av medicinsk cannabis och mental hälsa, samt undersökningar på icke-medicinsk användning av cannabis. Det gör att deras studie är en av ”de mest omfattande på ämnet hittills”, enligt UBC.

Studien fann också, enligt bevisen att ”cannabis inte verkar öka risken för skada sig själv eller andra”.

”Det finns för närvarande inte mycket tydlig vägledning om hur läkare bäst kan arbeta med personer som använder cannabis för medicinska ändamål”, säger Walsh.

Teamet har funnit bevis för att cannabis kan vara till hjälp vid behandling av symtomen på social ångest, posttraumatiskt stressyndrom och depression.

Resultaten av studien publicerades nyligen i den akademiska tidskriften Clinical Psychology Review.

Taggar Alkohol Medicinsk marijuana Opioider Studie

Källa hightimes.com

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda