Mexikansk polis hittade bazooka för att skjuta cannabis över gränsen

Publicerad:
Bazooka bil

Om den republikanska presidentkandidaten Donald Trump verkligen vill ha en mur för att förhindra illegala droger från att smugglas in i USA, kommer han att behöva bygga den ganska högt.

Under helgen hittade Mexikos federala polis en skåpbil som modifierats för att dra en massiv hemagjord kanon som de tror har används för att skjuta upp olagliga substanser över gränsen mellan USA och Mexico. Bilen upptäcktes i staden Agu Prieta, Sonora, strax bortom gränsen från sydöstra Arizona. Den hittades med sina dörrar öppna och utan nummerplåtar.

Ett pressmeddelande från federala myndigheter sade att den nästan 3 meter långa ”hemagjorda bazookan” var utrustad med en liten bensinmotor och en luftkompressor som sannolikt användes tillsammans för att skjuta droger över gränsen.

Detta är andra gången en sådan manick har upptäckts, sade polisen.

Narkotikalangare har använt denna typ av utrustning i åratal för att få leveranser av narkotika till USA. Den mexikanska tidningen Reforma sade tidigare i sommar att flera paket av marijuana och kokain har hittats längs USAs gräns, kanske resultatet av liknande insatser.

Vissa rapporter har antytt att Mexiko är klar med att distribuera marijuana i USA eftersom kvaliteten helt enkelt inte kan konkurrera med det som produceras lagligt i stater som Colorado. Ändå är de övergivna paketen med cannabis som fortfarande hittats längs gränsen mellan USA och Mexico, bevis för att dessa narkotikasmuglare ännu inte är redo att ge upp den olagliga cannabis marknaden.

Men legaliseringen i amerikanska stater gör verkligen att kartellerna förlorar stora vinster.

Data som släpptes tidigare i år av US Border Patrol visar att polisen beslagtog mindre marijuana längs den mexikanska gränsen 2015 än de ha gjort på något av de senaste tio åren. Rapporten visar att dom beslagtog omkring fyra miljoner pounds (ca 1800 ton) av illegal marijuana 2009, men bara konfiskerade någonstans runt 1,5 miljoner pounds (ca 680 ton) förra året.

USA är redo att legalisera marijuana i flera flera stater i november – kanske skadas den mexikanska marijuana sektorn nog att äntligen få kartellerna att överge denna produkt för evigt.

Taggar Arizona Donald Trump Polisen Smuggling

Källa hightimes.com

Annons

THCJD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda