180kg cannabis hittat på Floridas kust under 27 dagar

Publicerad:
Cannabis på strand

Amerikanska kustbevakningen och tulltjänstemän i Florida Keys har varit upptagna på sistone, och beslagen av cannabis har avlöst varandra.

Totalt har 15 paket motsvarande nästan 180 kilo av marijuana hittats på olika områden längs Floridas kust under den senaste månaden.

”Det har skett en betydande ökning i droger som flyter upp på stranden”, sade sektionschefen för US Border Patrol i Miami, Todd Bryant i ett pressmeddelande.

Statistik från US Customs and Border Protection (CBP), visar att dessa beslag av cannabis på kusten har fördubblats under det senaste året, från 49 förra året upp till 95 år 2016.

Cannabissmugglare på öppna hav är kända för att dumpa sin last i vattnet om de fullföljs eller för att deras kontakter ska plocka upp lasten senare. Under tidigare årtionden, var det inte ovanligt att båtägare eller simmare stötte på övergivna buntar av smuggelgods i form av balar med marijuana.

Detta var särskilt vanligt under slutet av 1970 och 80-talen när Medellin kartellen körde sina produkter upp genom Karibien. Det blev ovanligare under 1990-talet när läkemedel började komma in i landet längs sydvästra gränsen.

Enligt Sun Sentinel, har federala myndigheter upptäckt att metoden med att föra in cannabis och kokain i båt gör en comeback i Florida.

Ökat våld och strider bland drogkarteller, samt mer effektivt polisarbete i Mexiko, verkar vara orsaken till att smugglare ändrar sina smugglingsrutter från sydväst gränsen tillbaka till Karibien.

Ökad trafik har återupplivat motorbåts leveranser från Bahamas till South Florida och droger kommer från Puerto Rico till centrala Florida.

”Vissa gamla smugglings vägar verkar vara återuppliva, inklusive de vägarna som leder direkt in i Florida”, berättade John F. Kelly, chef för Miami-baserade US Southern Command, för Sun Sentinel.

Taggar Florida Smuggling

Källa hightimes.com

Annons

THCJD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda