Vad betyder 420 och vart kommer högtiden ifrån?

Publicerad:
420

Från en fras som användes bland vänner, till en global högtid.

Cannabiskulturen är full av kreativa ord och smeknamn. Titta bara på hur många smeknamn vi har för ”cannabis” marijuana, gräs, ganja, buds, hasch, wax, och det är bara några. Av all slang och smeknamn som används av cannabisbrukare, har en term överträffat alla andra; ”420”.

Termen har skapat en högtid som sammanför marijuana-entusiaster runt om i världen den 20 april varje år, och har gjort 4:20 till den mest populära tiden att tända upp en joint.

Men frågar du folk vart ”420” kom från, kan du få så många svar som det finns strains av cannabis, men termens ursprung spårades tillbaka fyra decennier sedan. Användningen av termen 420, 4/20, eller 4:20 startade i början av 1970-talet i staden San Rafael, Kalifornien.

Det fanns en grupp på 5 elever vid San Rafael gymnasiet som kallade sig ”Waldos”. Smeknamnet kom från deras favoritplats, en vägg i närheten av high school. Gruppen hade hört talas om en hemlig cannabisodling i närheten av San Reyes halvön och de kom överens om att träffas vid en staty av Louis Pasteur nära skolan för att söka efter plantorna. Gruppen skulle mötas vecka efter vecka på samma plats vid samma tidpunkt, de brukade åka i sin bil och röka joint efter joint när de skulle söka efter den mystiska marijuana grödan.

Ursprungligen brukade gruppen säga ”420-Louis” som deras kod för att schemalägga ett möte. Så småningom tog dom bort ”Louis” eftersom de började sig att använda termen ”420” för att beskriva något marijuanarelaterat.

The Origin Story of 420 | MERRY JANE News

Taggar 420 Cannabisbruk Cannabisodling Cannabisrökning Livsstil

Annons

HHCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda