Cannabis för personligt bruk kan bli lagligt i New Jersey under ny proposition

Publicerad:
Glasburk
Buds are removed from a container at the "Oregon's Finest" medical marijuana dispensary in Portland, Oregon April 8, 2014. Over 20 Oregon cities and counties are moving to temporarily ban medical marijuana dispensaries ahead of a May deadline, reflecting a divide between liberal Portland and more conservative rural areas wary about allowing medical weed. Portland, Oregon's largest city, already has a number of medical marijuana clinics and has not moved to ban them. Picture taken April 8, 2014. REUTERS/Steve Dipaola (UNITED STATES - Tags: DRUGS SOCIETY POLITICS HEALTH) - RTR3KMHE

Cannabis ska lagligen kunna odlas, säljs och användas i New Jersey under en ny proposition som presenterades under måndagen. Senator Nicholas Scutari, som länge stött cannabisrörelsen, sponsrar propositionen, rapporterar AP.

Scutari säger att lagförslaget har liten chans att bli antagen under den nuvarande republikanska guvernören Chris Christie, som notoriskt motsätter sig en legalisering.

Men Scutari sade att han förde fram propositionen för att lägga grunden för att den skulle kunna undertecknas av nästa guvernör. Scutari pekade på stater som Colorado, som har upplevt stor framgång i genomförandet av rekreations- och cannabislagar. Han kallade marijuanaförbudet ett misslyckande.

[quote]Droglagarna i detta land som förbjuder användning och innehav av marijuana har misslyckats. Det är dags att avsluta den skadliga effekten av dessa arkaiska lagar har på våra invånare och vår stat.

Denna proposition kommer att skapa ett strikt reglerat system som tillåter att vuxna kan köpa begränsade mängder marijuana för personligt bruk. Detta förslag kommer att ta marijuana ur den svarta marknaden så örten kan kontrolleras, regleras och beskattas, precis som man gjort med alkohol i årtionden.[/quote]

Medicinsk marijuana legaliserades i New Jersey för några år sedan. Lagen undertecknades av Christies föregångare. Christie-administrationen var väldigt sega i genomförandet av lagen för medicinska cannabis.

Christie – som leder en kommitté för att undersöka opioidkrisen för Trump Administration – har varit en stor motståndare till att reformera cannabislagarna.

Den nuvarande demokratiska guvernörsfronten Phil Murphy har sagt att han skulle stödja en legalisering. De andra demokraterna som tävlar om att bli guvernör, inklusive Jim Johnson, Ray Lesniak och John Wisniewski, har alla sagt att de är för en legalisering.

Men den republikanska frontfiguren Kim Guadagno sa förra veckan att amerikanska generaladvokaten Jeff Sessions ”sannolikt inte skulle acceptera” en legalisering i New Jersey, men hon lyckades inte säga vad hennes egen position är.

En annan republikansk kandidat, Jack Ciattarelli, sade att han motsätter sig en legalisering men är för att utöka statens medicinska marijuana-program.

Lagförslaget skulle tillåta innehav av upp till en uns cannabis, 16 uns av fasta marijuana substanser, 72 gram i vätskor och 7 gram koncentrat.

En statlig division för marijuana skulle skapas av lagstiftningen och ansvara för att reglera den nya industrin. Lagförslaget skulle också sätta en moms på cannabis från 7 procent till 25 procent över fem år för att uppmuntra tidigt deltagande, enligt Scutari. Lagstiftningen skulle också upphäva moms på medicinsk cannabis.

Offentlig konsumtion av cannabis skulle vara förbjuden enligt propositionen.

Lagstiftningen skulle inrätta ett ”strikt regelverk”, inklusive säkerhetskrav för butiker, licenstagare och anställdas bakgrundskontroller, begränsningar av dosering, styrka, strikta märkningsregler, begränsningar för marknadsföring och obligatorisk barnsäkerhet på alla produkter.

Kommunerna skulle fortfarande ha befogenhet att vidta lokala åtgärder som reglerar cannabisaffärer, eller förbjuder dem helt.

Upp till 50 gram marijuana skulle avkriminaliseras enligt planen, och böter skulle vara begränsade till 100 dollar.

Taggar Legalisera cannabis Medicinsk marijuana New Jersey

Källa herb.co

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda