Texas röstar om att tillåta medicinsk marijuana som opioidalternativ

Publicerad:
Medicinsk cannabis
Medicinsk cannabis i kapslar

Representanthuset i Texas kommer att rösta om en proposition nästa vecka som skulle göra det möjligt för läkare att rekommendera medicinsk marijuana till patienter som ett alternativ mot opioider för kronisk smärta.

Lagstiftningen, sponsrad av rep. Stephanie Klick (R), skulle också ersätta THC-taket som upprättades enligt statens befintliga begränsade medicinska cannabislag.

Efter att ha behandlats av House Public Health Committee förra månaden lades åtgärden fram inför Calendars Committee på torsdag, som nu har planerat en debatt och omröstning tisdagen den 11 april.

Detta kommer också veckor efter att en separat panel enhälligt godkände ett lagförslag för att avkriminalisera cannabisinnehav i staten.

Den medicinska marijuana-lagstiftningen skulle under tiden ersätta THC-kravet på en procent för cannabisolja med en dos på 10 milligram.

Lagstiftningen skulle också lägga till ett tionde tillstånd som kvalificerar patienter för marijuanaprodukter med låg THC-nivå: ”Ett tillstånd som orsakar kronisk smärta, för vilken en läkare annars skulle förskriva en opioid.”

Det är viktigt att propositionen ytterligare föreskriver att tillsynsmyndigheter vid avdelningen för statliga hälsovårdstjänster (DSHS) skulle kunna godkänna, genom regelverk, ytterligare försvagande medicinska tillstånd för att kvalificera patienter till cannabisprogrammet. Om propositionen antas skulle den träda i kraft från och med den 1 september 2023.

Förespråkare i grupper som Texas Norml uppmuntrar supportrar att nå ut till sina representanter och uppmuntra dem att godkänna reformen.

Medan förespråkare skulle vilja se de konservativa lagstiftarna anta mer holistisk medicinsk cannabislagstiftning, representerar åtgärden en betydande expansion, samtidigt som man erkänner potentialen för cannabis som ett opioidalternativ.

Guvernören Greg Abbott (R) har berättat att han inte tycker människor borde vara fängslade över små innehav av marijuana. Guvernören angav emellertid felaktigt förra året att lagstiftare redan har antagit policyn i hela staten.

Husets talare Dade Phelan (R) sade i september att han kommer att arbeta för att genomföra straffrättsliga reformer under 2023, och han uttryckte stöd för att sänka påföljderna för marijuana-innehav.

En undersökning som släpptes förra månaden fann att en majoritet av Texas-väljarna säger att statens marijuanalagar borde vara ”mindre strikta.”

Förra månaden lämnade Texas lagstiftare in tre lagförslag som syftar till att utöka forskning om de terapeutiska fördelarna med hallucinogener. Samtidigt har det också förekommit en ökning av lokala åtgärder för marijuana-frågor i Texas under de senaste åren.

Stora städer som Austin har redan lokalt antagit avkriminalisering vid en omröstning, och väljarna i fem andra Texas-städer antog reformen i november. San Antonio-väljare kommer att se en åtgärd för att avkriminalisera marijuana på deras omröstning i maj.

Senast ändrad:

Taggar Medicinsk marijuana Opioider Texas

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda