Läkemedelsföretag utvecklar opioidfria läkemedel från cannabis och chilipeppar

Publicerad:
Chilipeppar

Forskare testar också smärtstillande läkemedel som bygger på snigelgift och genetiska mutationer.

Eftersom USA kämpar med allt mer opioidrelaterat missbruk och överdoser, arbetar läkemedelsföretag för att skapa nya icke-beroendeframkallande smärtstillande läkemedel.

Medan opioidkrisen har ökat under det senaste decenniet har USA:s federala regering skurit ner på läkare som överförskriver opioidbaserade piller, vilket börjar påverka den rikstäckande receptbelagda opioidmarknaden, värd 4 miljarder dollar.

Mot bakgrund av en potentiell försäljningsminskning börjar läkemedelsföretag att utforska några ovanliga alternativ till opioidderivat. När baby-boomer-generationen åldras, ökar behovet av smärtstillande läkemedel för behandling av artros, därför forskar nu flera läkemedelsföretag på opioidfria smärtstillande läkemedel för att behandla denna sjukdom.

Centrexion Therapeutics Corp. har utvecklat en injektions-kur med en syntetisk form av kapsaicin, den aktiva ingrediensen i chilipeppar. I kliniska prövningar har patienter som fått en enda injektion av det nya läkemedlet rapporterat lindring som varar i upp till sex månader.

Även om den federala regeringen fortfarande betraktar cannabis som en farlig drog utan medicinskt värde har många medicinska studier nyligen visat att cannabis kan vara ett kraftfullt alternativ till traditionella smärtstillande läkemedel.

En ny undersökning visade att 97% av medicinska marijuanapatienter rapporterat att cannabisbaserad medicinering gjort det möjligt för dem att minska deras beroende av opioida smärtstillande läkemedel.

Både Centrexion och Cara Therapeutics Inc. experimenterar med nya läkemedel som efterliknar cannabis analgetiska effekter av cannabisreceptorer.

Vissa företag söker på ännu mer ovanliga ställen för alternativ till opioider. Forskare vid Genentech utvecklar ett oralt läkemedel baserat på en sällsynt genetisk mutation som gör att en liten procentandel av världens befolkning inte kan känna smärta. Forskare vid Hunter College i New York har vänt sig till havet för inspiration och utvecklar ett intravenös smärtstillande läkemedel baserat på ett gift som finns i conus-snäckor.

Taggar Artros Chilipeppar Läkemedelsindustrin Opioidepidemi Opioider

Källa merryjane.com

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda