Spliffa.se finns nu som hidden service på Tor-nätverket

Publicerad:
Tor hidden service

För att skydda våra användares integritet och säkerhet, har vi satt upp en dold tjänst på Tor (hidden service). Om du använder Tor för att få tillgång Spliffa.se, är det extremt viktigt att du använder våran hidden service URL istället för den normala webbadressen.

Webbadresser som slutar på ”.onion” inte är som vanliga domännamn, och du kan inte komma åt dem med en vanlig webbläsare. Adresser som slutar med ”.onion” är en Tor hidden service på ”deep web”.

Vad är en .onion sajt?

Tor är en förkortning för ”the onion router” – och är en datornätverk för att skydda sig mot avlyssning. Tor finansieras delvis av USA:s regering, och är utformad för att hjälpa människor i länder där tillgången till internet kan vara censurerad eller övervakad. När du ansluter till Tor skickas din internet-aktivitet via Tor-nätverket, anonymiserar din internet-aktivitet så att den inte kan avlyssnas, och gör så att du kan komma åt webbplatser som blockerats i ditt land.

Så när du öppnar google.com genom Tor, skickas din förfrågan från ett Tor relä till en Tor-server innan den når en ”exit nod”. Exit noden kontaktar Google.com åt dig, och skickar sedan tillbaka den data Google svarade med. Google ser IP-adressen från en exit nod istället för din IP-adress.

Till exempel Facebook upprätthåller en officiell Tor hidden service adress på ”https: //facebookcorewwwi.onion/”. Detta gör det möjligt att få tillgång till Facebook via Tor, och anslutningen lämnar aldrig någonsin Tor där den inte kan avlyssnas. Detta kan vara användbart i länder som blockerar Facebook.

Du behöver nödvändigtvis inte använda Tor hela tiden, eftersom det är långsammare än att bara surfa normalt. Men Tor är ett användbart verktyg för att anonymisera din internet-aktivitet och komma förbi censur.

Komma åt en .onion webbplats med Tor Browser

För att komma åt en .onion adress måste du komma åt den via Tor Browser. Det är en modifierad version av Firefox som är konfigurerad för att ansluta till webbplatser via Tor-nätverket.

Ladda ner Tor Browser från Tor projektets webbplats för att fortsätta. Programmet finns för Windows, Mac och Linux.

På Android-enheter kan du ladda ner den officiella Tor Browser appen. Tor-projektet erbjuder inga officiella Tor appar för iPhone eller iPad.

Efter installeringen av Tor Browser skriver du bara in .onion adressen i adressfältet. För att få tillgång till våran dolda Spliffa.se tjänst, anger du följande adress:

http://k3pzfm4thsbf25etcuxnejtvpt4agxry7257qhanulqew5ijfgfybpid.onion/

När du använder Tor Browser, kan du klicka på .onion länkarna och de kommer att ladda normalt. Men länkarna kommer bara att fungera i Tor Browser, medan du är ansluten till Tor.

Har du svårt att komma ihåg våran .onion adress kan du använda:

https://tor.spliffa.se/

Denna länk skickar dig automatiskt vidare till .onion adressen.

Senast ändrad:

Taggar Deep web Spliffa.se Tor-nätverket

Källa

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda