Forskare får 3,2 miljoner federala dollar för att undersöka om cannabis hjälper HIV-patienter

Publicerad:
Forskning

Trots att kongressen har vägrat att nedgradera klassificeringen av cannabis som en klass 1-drog – något som skulle göra det möjligt att studera örten för många olika terapeutiska syften – har den federala regeringen godkänt finansiella medel till forskare för att utforska de possessiva effekterna marijuana har på HIV-patienter.

National Institute of Drug Abuse (NIDA) gav nyligen ett team vetenskapsmän vid University of Florida ett bidrag på 3,2 miljoner dollar för att avgöra om cannabisplantan har förmågan att lindra de symptom som viruset orsakar.

Det är den största och mest omfattande studien av sitt slag, enligt ett pressmeddelande från UF Health.

Studien, som övervakas av Dr. Robert Cook, chef för UF:s Southern HIV and Alcohol Research Consortium, syftar till att avslöja bevis som kan stödja idén om att cannabis kan används som alternativ eller kompletterande behandling för hiv-patienter.

”Marijuanabruk är allt vanligare hos personer som lever med HIV-infektion”, sade Cook i ett uttalande. ”Ändå har tidigare fynd om hälsoeffekterna av marijuanabruk på hiv varit begränsade och otillräckliga”.

Till skillnad från andra statsfinansierade studier, av vilka de flesta är utformade för att visa cannabis negativa effekter, kommer denna femåriga studie att skapa ”rekommendationer och säkerhetsanvisningar för marijuanaanvändning”.

Cooks team har redan publicerat mer än ett dussin forskningshandlingar under det senaste året om sambandet med cannabisbruk och hiv-relaterade symtom.

Målet med deras senaste uppdrag är att bestämma hur marijuana påverkar patientbeteendet och dess ”effekter på kroppen, inklusive kronisk inflammation”.

Forskare planerar att följa 400 marijuanabrukare (det spelar ingen roll om deras konsumtion är för medicinska eller rekreationsändamål) i ett försök att ”identifiera användningsmönster som starkast är associerade med kontroll av patientens symtom, såsom smärta, stress och sömnproblem”.

”Denna information kan bidra till att informera vården och identifiera specifika typer och mönster för marijuanabruk som ska studeras i framtida slumpade kliniska prövningar”, sade Cook.

”Många personer som använder marijuana för specifika hälsotillstånd kan ha identifierat specifika strategier för att använda marijuana på det sätt som de tycker är mest effektivt, och vi kan lära av deras erfarenhet”.

Enligt HIV.gov finns det mer än 1,1 miljoner människor i USA som lever med hiv – runt en av sju har ännu inte diagnostiserats.

Även om graden av nya hiv-fall har minskat kraftigt under de senaste två decennierna, är sjukdomen fortfarande ett stort hot. HIV dödar direkt mer än 6 000 personer varje år.

En studie nyligen publicerad i Journal of Acquired Immune Deficiency Syndrome (JAIDS) antyder att HIV-patienter som använder cannabis har en bättre chans att stoppa utvecklingen av aids.

Annan forskning har visat att medan alkohol och centralstimulerande droger bidrar till ökad dödlighet hos hiv-patienter, har cannabisbruk inte samma risker.

”Våra resultat visar att cannabisbruk inte har några negativa effekter på dödlighetsrisken”, säger forskargruppen från Yale, Brown, Pittsburgh University, Veterans Administration och National Institutes of Health.

FDA godkände 2016 en syntetisk version av THC, den psykoaktiva föreningen i cannabisplantan, för att marknadsföras till personer som lider av aids och cancer. Även om läkemedlet varit tillgängligt i flera år som piller, kommer den senaste versionen i en ”lätt att svälja” vätska.

Ändå hävdar den federala regeringen att marijuana inte har något känt medicinskt värde.

”Vi har en gemensam vision om en dag då människor som drabbats av alkohol, missbruk, psykisk ohälsa och hiv kan ha samma livskvalitet som alla andra, säger Cook.

Senast ändrad:

Taggar Aids Alkohol FDA HIV Medicinsk marijuana NIDA

Källa hightimes.com

Annons

THCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda