Maryland startar försäljningen av medicinsk marijuana – efter år av förseningar

Publicerad:
Medicinsk marijuana

Maryland påbörjade försäljningen av medicinsk marijuana till invånare med smärta på fredagen.

Dussintals människor stod utanför det licensierade apoteket, Potomac Holistics, där ägarna startade försäljningen efter att ha fått sin första leverans på fredag eftermiddag.

William Askinazi, en av ägarna, sa att folk som arbetar i affären var euforiska att dagen äntligen hade kommit. Mer än hälften av alla amerikanska stater, plus District of Columbia, har legaliserat omfattande medicinska marijuana-program, enligt National Conference of State Legislatures.

”Du kan säga att det är en kick, och vi är glada för så många anledningar”, sade Askinazi. ”Vi tar hand om människor som behöver det”.

En lång kö av människor jublade sent på fredag då försäljningen startade.

Denise Broyhill var bland de första genom dörren för att köpa marijuanatabletter. Hon sa att hon var positiv och lättad efter år av förseningar att göra medicinsk marijuana tillgänglig i staten.

En invånare i den statliga huvudstaden Annapolis, Broyhill sa också att hon hoppades på bra resultat med att hantera smärtan från ett neurologiskt tillstånd.

”Jag är väldigt exalterad över att prova det och lättad över att komma igenom hela processen efter att ha väntat så länge”, sade Broyhill. ”Det har dröjt länge, men jag vill ha bra smärthantering”.

Maryland godkände sin första medicinska marijuanalag 2013. Men allt dröjde eftersom det krävdes akademiska medicinska center för att starta programmen, och ingen ansökte.

Lagen ändrades 2014 till att tillåta läkare, som är certifierade av en statlig medicinsk cannabiskommission, att rekommendera marijuana till patienter med försvagande, kroniska och allvarliga sjukdomar.

Medan utrullningen an medicinsk marijuana ursprungligen förväntades vara begränsad på grund av tillgången, berättade Askinazi att han förväntade sig se mellan 600 och 1000 patienter under de kommande tre dagarna.

Patrick Allison, från Annapolis, var också bland de första i kön. Han sa att han lider av ankyloserande spondylit, en form av artrit som orsakar inflammation i ryggraden och kan leda till svår, kronisk smärta och obehag.

”Det är dags”, sa Allison. ”Jag lever med kronisk smärta. Du skulle inte se det genom att titta på mig, men jag befinner mig på ungefär åtta just nu – på en skala från en till 10, från huvud till tå. Det enda som fungerar för mig är marijuana”.

David Johnson, från Frederick, sade att han var lättad över att han nu kunde få tillgång till medicinsk marijuana för att lindra sin smärta från nervskador. Han sa att han är trött på att köra med smärta till apoteken på jakt efter opioider.

”Det har varit en mardröm,” sa han. ”Det här är en gudagåva”.

Medicinsk marijuana kommer att finnas tillgänglig för alla tillstånd som är svåra och där andra medicinska behandlingar har varit ineffektiva, och om symptomen ”rimligen kan förväntas bli lindrad” av marijuana.

Patienter med kroniskt eller försvagande medicinskt tillstånd som orsakar allvarlig aptitförlust, svår eller kronisk smärta, svårt illamående, anfall eller svåra muskelspasmer kan också få tillgång, såväl som personer med glaukom eller posttraumatisk stresstörning.

”I Maryland finns det många liberala kvalificerade tillstånd”, sa Askinazi.

Maryland tillåter inte bara läkare utan också sjuksköterskor, tandläkare och barnmorskor att certifiera patienter som är behöriga att få marijuana.

Personer som är behöriga att rekommendera användning av medicinsk marijuana kommer även kunna göra det för patienter från andra stater som reser till Maryland.

Taggar Ankyloserande spondylit Apotek Glaukom Kronisk smärta Marijuanaförsäljning Maryland Medicinsk marijuana PTSD

Annons

CBD Buds

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda