1 av 10 amerikanska veteraner har använt cannabis under det senaste året

Publicerad:
Militär utrustning

Cirka en av tio militära veteraner i USA rapporterade att de hade använt cannabis under det senaste året, enligt en ny studie.

En studie som publicerades förra månaden av forskare vid University of North Texas Health Science Center och College of Applied Health Sciences, University of Illinois i Urbana-Champaign fann att en av tio militära veteraner rapporterades använda cannabis under det senaste året.

Studien publicerades i Journal Use & Misuse Journal med hjälp av data från National Survey on Drug Use and Health (2013-2019) bestående av 16 350 veteraner. Forskarna fann att veteraner i åldern 65+ var mer benägna att definiera sin cannabisanvändning som medicinsk jämfört med yngre veteraner som oftast beskrev sin cannabisanvändning som rekreation.

”Våra resultat, tagna i sammanhang med den nuvarande federala politiken, pekar mot ett behov av förbättrad vårdkoordinering bland veteraner som kan dra nytta av marijuana, men inte kan komma åt den genom [Veterans Affairs]”, avslutade forskarna.

”Ytterligare forskning behövs för att bättre förstå veteranernas användning av en marijuana i samband med federala VA-restriktioner, inklusive undersökningen av hur veteraner får marijuana, hur detta påverkar vårdkoordinering och hälsoutfall, och om marijuana kan minska annat narkotikamissbruk och läkemedelsrelaterade skador bland veteraner.”

Enligt en undersökning som publicerades förra året av gruppen Irak och Afghanistan Veterans of America (IAVA) skulle 75% av militära veteraner ”vara intresserade av att använda cannabis eller cannabinoidprodukter som behandlingsalternativ om detta varit tillgängligt.”

”Den undersökningen fann att 83% av de svarande stödde legalisering av medicinsk cannabis, och 68% som var överens om att Veterans Affairs ”borde möjliggöra forskning om cannabis som ett behandlingsalternativ. ”Tjugo procent av de svarande undersökningen indikerade att de hade använt cannabis för medicinska ändamål.

Senast ändrad:

Taggar Medicinsk marijuana Veterans Affairs

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda