Första gången fler republikaner stöder marijuana legalisering än som är emot det

Publicerad:
Grön Republikan

För första gången i YouGovs opinionsundersökningar, stödjer fler republikaner en legalisering av marijuana än dom som motsätter sig det.

YouGov senaste undersökning visar att de flesta amerikaner fortfarande stöder en legalisering av marijuana och att stödet för legalisering har ökat något, från 52 procent i december 2015 till 55 procent idag. Huvuddelen av denna förändring är ett resultat av förändrade attityder bland republikaner. Faktum är att för första gången, tenderar republikaner nu att stödja en legalisering, 45 procent mot 42 procent.

Demokrater slår ändå republikaner i sitt stöd för legalisering: demokrater för legalisering 63-25 mot republikanerna 45-42, enligt undersökningen av nästan 1000 tillfrågade vuxna amerikaner.

Men republikanernas stöd är slående ändå. En legalisering förblir fortfarande tabu – med progressiva politiker som president Barack Obama och Hillary Clinton som fortfarande är emot det. Men en legalisering har faktiskt mer allmänt stöd än andra progressiva frågor som har anammats – som samkönade äktenskap, vilket ett flertal republikaner fortfarande motsätter sig medan de flesta amerikaner stöder det.

YouGovs undersökning är bara en enkät. De republikanska resultat är också nära nog att felmarginalen gör det svårt att säga hur avgörande dessa fynd är.

Men resultaten är i linje med vad vi har sett från flera andra stora företag som t.ex. Pew Research Center och Gallup. Den övergripande trenden är tydlig: I varje omröstning, stödjer fler och fler amerikaner en legalisering.

Forskning Legalisera cannabis

Källa:

DEA klassar CBD-olja som en farlig drog

I onsdags tog DEA ett ännu konstigare beslut än deras redan bisarra klassificering av cannabis som en Schedule 1 drog. Nu kommer alla extrakt, inklusive cannabidiol (CBD), att hamna högst uppe på...

S2A4 - Wally 3.0

Hjärtligt välkomna till säsong två avsnitt fyra! I det här avsnittet har jag en bra ursäkt att träffa Wally Johnsson. Vi pratar om LSD-trippen som hjälpte till att forma Wally 3.0 och Nordic...