Barn i Florida får sin första leverans av cannabis nässpray

Publicerad:
Nässpray

Florida är en av de stater som är hårdast mot marijuana, men i november röstade man för att legalisera cannabis för medicinska ändamål. Detta ger patienter tillgång till en prisvärd och effektiv behandling för många tillstånd, inklusive epilepsi.

Lagen Amendment 2 har gjort att vårdgivare såsom Renee Petro kan få två flaskor med 200-milligram THC nässpray för sin son som lider av epileptiska anfall. Hon är tacksam för att ha fått en av de första lagliga leveranserna i tisdags.

”Vissa människor skulle kalla detta en drog deal. Men i mina ögon är det hopp”, säger hon optimistiskt.

Petro har inspelade videor av sin son som fick sprayen och den mirakulösa effekt det har på sin son. Ändå blir cannabis fortfarande förtalad av många som vill att mer tester görs.

”Under de sju år som vi har försökt behandla dessa anfall, har ingenting stoppat ett anfall som detta gör”, fortsatte hon.

Amendment 2 har gett patienter så mycket hopp, men staten har ännu inte helt klargjort hur lagen kommer att verkställas. Några oroar sig för att brottsbekämpare kommer strunta i Amendment 2, eftersom Department of Health inte har klargjort detaljerna i hur cannabis kommer att regleras på marknaden.

Kim Rivers, VD för Trulieve, tror att de kommer att tillåtas fortsätta att förse patienterna med cannabisprodukter så länge som en läkare ordinerar det.

”Det är definitivt förvirrande och vi är bland de röster som ber om ett förtydligande”, sade hon till WTSP.

Tiden får utvisa huruvida patienter kommer att fortsätta få använda cannabis för att behandla dem. Kampen för ett godkännande och en legalisering är långt ifrån över, men Amendment 2 är ett stort steg i rätt riktning.

Taggar Epilepsi Florida Medicinsk marijuana

Källa merryjane.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda