Trump och Sessions kan vara mer intresserade av karteller än laglig cannabis

Publicerad:
Donald Trump och Jeff Sessions

Senaste kommentarerna tyder på att den nya administrationen är mer intresserad av att bekämpa drogkarteller.

Medan cannabissamfundet fortfarande väntar på att höra om USA:s justitieminister Jeff Sessions och hans kumpaner vid DEA kommer att börja sparka ner dörrar och tvinga industrin att bli olaglig igen, har det framkommit nya bevis för att Trumps administration bara är intresserade slå till mot drogkarteller – inte laglig marijuana.

I en intervju med Capital Public Radio, sade sheriffen Scott Jones från Sacramento att han nyligen träffat justitieminister Jeff Sessions för att diskutera flera frågor, bland annat invandring och laglig marijuana. Samtalet, enligt Scott visar att Trump administrationen inte kommer att slå till mot den lagliga marijuanahandeln, utan istället aggressivt jaga och åtala dem med kopplingar till karteller.

”När det gäller prioritering av federala resurser för att bekämpa marijuana, kunde han inte se att den federala regeringen skulle engagera sig i marijuanabruk, vilket traditionellt är statliga och lokala brott, men jag tror inte att han uteslöt möjligheten att den federala regeringen skulle engagera sig i större skala”, sade Scott om hans samtal med Jeff.

Detta uttalande förstärktes förra veckan av president Donald Trump under ett möte med Major Cities Chiefs Association. I sitt tal, som gjordes framför brottsbekämpande myndigheter över hela landet, sade Trump att ”det är dags att stoppa narkotikan från att komma in i vårt land… Och förresten, vi kommer att göra det”. Men Trump meddelade inga planer på att krossa den lagliga cannabishandeln som är verksam i mer än hälften av den amerikanska nationen.

Om uttalandena som gjorts under den senaste veckan är en representation av vad man kan förvänta sig av Trumps administration, kan man förmodligen säga att justitiedepartementets politik på detta problem inte kan styra alltför långt från Obama-administrationens. Medan Obamas ”hands off” strategi för laglig marijuana fortfarande är närvarande i spelet, har justitieminister Jeff Sessions i stor utsträckning varit kritisk mot denna politik. Därför är det också möjligt att vi får se en uppdaterad politik under de kommande månaderna som klargör den nya administrationens ståndpunkt.

Fram till dess är det business as usual.

Taggar Cannabisindustrin Donald Trump Drogpolicy Jeff Sessions

Källa merryjane.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda