Trumps antidrog-kontor vill ha data om Massachusetts medicinska cannabispatienter

Publicerad:
Papper
Accumulation of files.

National Marijuana Initiative har sagt att den begärda statistiken inte kommer att leda till federala åtgärder, men cannabisförespråkare är inte övertygade.

Dan Quigley, biträdande samordnare för National Marijuana Initiative (NMI), en gren av brottsbekämpnings-vingen av Vita Husets drogpolicy, skickade en begäran till Massachusetts hälsovårdspersonal i veckan och bad om buntar med information om statens 40.000 medicinska cannabispatienter.

Enligt en rapport från Boston Globe, har Quigley, en tidigare Colorado-polis som aldrig varit blyg om hans motstånd mot cannabislicensiering, skickat liknande förfrågningar till andra medicinska cannabis-vänliga stater, vilket orsakar rädsla för patientens integritet och potentiella hot fån justitieministern Jeff Sessions om hårdare tag mot cannabis.

”Vi måste skydda patienternas anonymitet och komfort när det gäller att skaffa medicinsk cannabis utan att känna att de övervakas”, sa Beth Collins, chef för regeringens förbindelser och yttre angelägenheter hos Americans for Safe Access, berättade han för Globe. ”De kommer att se den här historien och säga, ”Åh, regeringen kommer att veta att jag är en patient” och hålla sig borta.

Quigley har sagt att uppgifterna inte skulle användas för att identifiera patienter eller för federala åtgärder i stater med medicinska cannabis, och ändå har Massachusetts Department of Public Health (DPH) lämnat ut information om ålder och kön hos statens medicinska marijuanapatienter, och säger att uppgifterna var offentliga. Ändå har DPH uttryckt oro över Quigleys begäran om kvalificeringsvillkoren för tiotusentals patienter, och har ännu inte överlämnat just den informationen.

”Att skydda patientens integritet är viktigt för oss i vår fortsatta granskning”, sa en DPH-representant.

I enlighet med denna hänsyn för integriteten kommer all patientinformation som skickas till NMI, nu eller framtiden, att vara anonym. Dessutom säger DPH att de har ”suddat ut” statistiken i ett försök att ge Quigley och hans kumpaner så lite personuppgifter om statens medicinska cannabisbrukare som möjligt.

Quigley, vars avdelning rapporterar direkt till Vita huset, insisterar på att cannabisförespråkare oroar sig för mycket om vad han kallar ”ett rutinprojekt”.

”Det finns inga svarta helikoptrar som värmer upp”, sa Quigley och tillade att ”Jag har ingen aning om var det här kommer att ta oss ännu”.

Men utan en tydlig plan för sin forskning, eller några faktiska akademiker, forskare eller medicinska experter bakom begäran, måste Quigley göra lite bättre än helikopterskämt om han ska övertyga patienterna.

”Han är uppenbarligen partisk”, sa Collins, ”och om forskningen inte är gjord rätt, kan den visa vad han vill att den ska visa. Varför gör inte en forskare det? Det är en direkt röd flagga för mig”.

Och om du trodde att Quigley skulle försöka synas neutral i hans försök att samla in data och utföra forskning, skulle du ha fel. Den förre polisen förklarade istället om de möjliga målen för hans forskning.

”Jag har inte sett så mycket bra komma från legaliseringen”, berättade Quigley för reportrar från The Globe. ”När du gör något som inte har någon känsla av risk eller skada knutet till det, kommer användningen gå upp”.

Taggar Donald Trump Drogpolicy Massachusetts Medicinsk marijuana Polisen

Källa merryjane.com

Annons

THCJD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda