Torontos polis upprörda över att butiker de beslagtagit marijuana hos inte hör av sig

Publicerad:
Pistolman

Polisen i Toronto förstår inte varför olicensierade apotek inte hör av sig till dem för att rapportera rån och andra brott. Ägare och anställda på apoteken säger att anledningen är enkel: polisen griper inte bara de misstänkta, de går också efter människorna som rapporterar brottet.

Polisen i Toronto är förbryllad. Det har begåtts en rad rån hos stadens illegala marijuana apotek den senaste tiden, och ofta vill apoteksägare och anställda inte ringa polisen.

Kan det ha något att göra med att polisen konfiskerar marijuana när dom kallas till ett apotek, och de få gånger apotekspersonal har ringt polisen efter ett rån, har de arresterat apotekets ägare?

Det är lätt att se hur en ”stopp snitching” kultur kan ha skapats runt Kanadas marijuana apotek. Trots en liberal narkotikalagstiftning, är det fortfarande olagligt att sälja marijuana från skyltfönster, och kommer att vara det tills premiärminister Justin Trudeaus liberala regering legaliserar cannabis för personligt bruk precis som utlovat. Tills han gör det, är butiker som i Kanada som säljer cannabis över disk tekniskt olagliga.

Men vad är mest olagligt: att driva en marijuanabutik eller råna butiken under pistolhot? Det senare är definitivt mer våldsamt och verkar faktiskt leda till brottsoffer, i stället för ”brott utan offer” som en laglig cannabisbutik verkar vara.

Torontos poliser har en udda situation i sina händer. Minst 17 apotek har rånats sedan juni, rapporterade CP24. Det kan finnas många fler fall: Av dessa är åtta kända för polisen bara för att kunder eller vittnen tillkallat polisen.

Vid en presskonferens på måndagen, kritiserade Torontos polis apoteksägares vägran att samarbeta med polisen trots att deras kunder och anställda blivit ”offer” och ”traumatiserade”.

Senare avslöjade polisen oavsiktligt orsaken till rånen. Det råkar vara så att flödet av oredovisade rån startade i juni, bara en månad efter polisens tillslag mot apoteken började. Kanske det ena är relaterat till det andra?

Polisen Evans berättade att rån på apotek skulle undersökas av tjänstemän om de rapporteras till polisen, men tillade att alla illegala ämnen som hittas under undersökningen skulle beslagtas.

När reportrar frågade varför apotek skulle rapportera händelserna och riskera att bli gripen eller förlora produkter, då anklagade Evans reportrarna för att få apoteksägare att se ut som ”offer”.

”Det är olagligt”, säger Evans.

Detta är alltså valet apotekarna står inför: bli rånad av skurkar och hålla tyst, och hoppas det inte händer igen, eller bli rånad två gånger, en gång av skurkar och sedan igen av polisen, och bli utan produkter och få vissa avgifter för att möta domstolen på köpet.

Galenskapen har fortsatt med oförminskad styrka. Den 4 januari, åker polisen till ett apotek där ett rån ägt rum men anställda verkar ”tveksamma till att samarbeta”, enligt City News. När dina offer inte litar på dig, då är det kanske dags att byta strategi.

Taggar Cannabishandel Polisen Toronto

Annons

HHCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda