Reseplaneraren

Kartan visar världens syn på innehav av små mängder cannabis för personligt bruk.

Lagligt eller nästan lagligt
Olagligt men avkriminaliserat
Olagligt men ofta tolererat
Olagligt
Ingen information
Land Personligt bruk Medicinskt bruk Info

Afghanistan

Olagligt Olagligt Produktion förbjöds av kung Zahir Shah 1973. Ett vanligt sätt att konsumera cannabis i Afghanistan är att äta melon tillsammans med hasch, som sägs öka berusningen och..
Visa mer

Albanien

Olagligt Olagligt Förbudet finns men med hög tillgänglighet av cannabisplantor över hela landet, är denna lag ofta omstridd. År 2012 beslagtog Albanien 21,2 ton cannabis, nästan dubbelt..
Visa mer

Algeriet

Olagligt Olagligt Cannabis i Algeriet är olagligt.

Amerikanska Jungfruöarna

Olagligt, men innehav av upp till en ounce är avkriminaliserat. Olagligt 2014 godkände guvernören i Amerikanska Jungfruöarna en proposition som avkriminaliserade innehav av upp till en ounce (28,3 gram) marijuana. Innehav av en uns cannabis eller..
Visa mer

Andorra

Olagligt Olagligt

Angola

Olagligt Olagligt

Antigua och Barbuda

Avkriminaliserat Olagligt

Argentina

Avkriminaliserat Lagligt Högsta domstolen beslutade 2009 att avkriminalisera små mängder cannabis för personligt bruk och konsumtion på privata platser. Offentlig konsumtion är allmänt accepterad..
Visa mer

Armenien

Olagligt Olagligt All användning av cannabis i Armenien är olagligt. Armenien odlar små mängder cannabis, mestadels för lokal konsumtion. Armenien är också som en transitväg för hasch..
Visa mer

Australien

Avkriminaliserat i Northern Territory och South Australia. Lagligt i Australian Capital Territory för personligt bruk men inte till försäljning. Lagligt på federal nivå och i alla stater. Kvalificeringsvillkor och andra detaljer varierar beroende på stat. I september 2019 blev Australian Capital Territory den första staten eller territoriet i Australien att legalisera personligt bruk av cannabis. Sedan den 31 januari 2020 har invånare..
Visa mer

Azerbajdzjan

Olagligt Olagligt I Azerbajdzjan är cannabis illegalt, men innehav av små mängder för personligt bruk är inte ett brott. Dock är brottsbekämparna skyldig att informera personens familj om..
Visa mer

Bahamas

Olagligt Olagligt

Bahrain

Olagligt Olagligt Cannabis i Bahrain är olagligt. En rapport av UNODC från 2000 uppskattade förekomsten av vuxenanvändning i Bahrain till mellan 1-4%. År 2014 arresterades en medborgare..
Visa mer

Bangladesh

Olagligt men ofta tolererat. Olagligt Försäljning är förbjudet sedan 1989. Innehav av cannabis är olagligt i Bangladesh, med påföljder från sex månader till femton år. Cannabis säljs dock öppet i många..
Visa mer

Barbados

Lagligt för religiöst bruk av registrerade Rastafaris. Lagligt

Belgien

Avkriminaliserat med upp till 3 gram eller odling av en planta. Sativex är lagligt. Sedan 2003 har vuxna över 18 år haft tillåtelse att inneha upp till tre gram.

Belize

Avkriminaliserat med upp till 10 gram. Olagligt Cannabisbruk i Belize är vanligt och tolereras i stor utsträckning; Innehav kan dock leda till böter eller fängelse. År 2016 rapporterade nationella medier att lagstiftarna..
Visa mer

Benin

Olagligt Olagligt Cannabis i Benin är olagligt. Landet är inte en stor drogproducent eller konsument, men tjänar i allt högre grad som en omlastningsplats för droger som produceras någon annanstans...
Visa mer

Bermuda

Avkriminaliserat med upp till 7 gram. Lagligt I november 2016 beslutade Bermudas högsta domstol att tillåta medicinsk användning av cannabis. Från och med juli 2018 har två läkare fått tillstånd att skriva ut läkemedlet...
Visa mer

Bhutan

Olagligt Olagligt Cannabis är olagligt, men växer kraftigt i Bhutan och har flera traditionella användningsområden, som utfodring av grisar och används också vid tillverkning av textilier...
Visa mer

Bolivia

Avkriminaliserat med upp till 50 gram. Olagligt Bolivia har nyligen godkänt lagar om personliga mängder, men har inte helt legaliserat örten.

Bosnien och Hercegovina

Olagligt Olagligt År 2016 meddelades det att ministeriet för privatfrågor hade bildat en arbetsgrupp för att undersöka legaliseringen av cannabis och cannabinoider för medicinska ändamål...
Visa mer

Botswana

Olagligt Olagligt Cannabis (eller dagga) är olagligt.

Brasilien

Olagligt Lagligt för patienter som är sjuka och har testat alla andra behandlingsalternativ. Sedan 2006 innebär innehav av olagliga droger som cannabis (för personlig konsumtion) en varning, samhällstjänst och utbildning om effekterna av narkotikamissbruk. Försäljning..
Visa mer

Brunei

Olagligt Olagligt

Bulgarien

Olagligt Olagligt Cannabis klassificeras som en klass A-drog tillsammans med heroin, kokain, amfetamin och MDMA (ecstasy). Fram till 2004 fanns en löst definierad "personlig dos". Sedan 2006..
Visa mer

Burkina Faso

Olagligt Olagligt

Burma

Olagligt men ofta tolererat. Olagligt Cannabis i Burma är olagligt men odlas olagligt och var tidigare lagligt från och med 1939. Cannabis förbjöds i Burma 1870 (eller 1874) under brittisk reglering men efterfrågan..
Visa mer

Burundi

Olagligt Olagligt

Centralafrikanska republiken

Olagligt Olagligt

Chile

Innehav och odling är avkriminaliserat. Lagligt År 2005 avkriminaliserades officiellt privat och personligt bruk av cannabis. Sedan 2014 tillåter Chile odling av cannabis för medicinska ändamål med tillstånd från Chilenska..
Visa mer

Colombia

Avkriminaliserat med upp till 22 gram eller odling av 20 plantor för personligt bruk. Lagligt Sedan 1994 har innehav av små mängder på upp till 22 gram för personlig konsumtion varit legaliserat. 2016 hävdade Högsta domstolen att någon som ertappas med en större..
Visa mer

Cooköarna

Olagligt Olagligt En icke-bindande folkomröstning genomfördes i augusti 2022 med frågan "Ska vi se över våra cannabislagar för att tillåta forskning och medicinsk användning?" Resultatet..
Visa mer

Costa Rica

Avkriminaliserat Lagligt Vissa tolkar lagen som att cannabis är olagligt, men det finns en hög tolerans för marijuanarökning i hela landet. Ett avkriminaliseringssystem är faktiskt implementerat,..
Visa mer

Cypern

Olagligt Lagligt Klass B-ämne - livstids fängelse är möjligt för användning och maximalt åtta år för innehav (högst två år för de under 25 år som begått sitt första brott). I..
Visa mer

Danmark

Olagligt (men lagligt i Christiania, danska polisen ignorerar ofta den öppna cannabishandeln i fristaden). Lagligt (4-årigt pilotprogram började i januari 2018 och förlängdes sedan med 4 extra år). Som för alla droger är cannabisrelaterade brott straffbart med böter eller fängelse i upp till två år. Straffet för små mängder (upp till 9,9 g) för personligt bruk är..
Visa mer

Demokratiska republiken Kongo

Olagligt Olagligt

Djibouti

Olagligt Olagligt

Dominica

Avkriminaliserat med upp till 28 gram. Olagligt Olagligt att odla eller sälja.

Dominikanska republiken

Olagligt Olagligt

Ecuador

Avkriminaliserat med upp till 10 gram. Lagligt Innehav av små mängder cannabis är avkriminaliserat. Innehav under tio gram anses vara personlig användning och straffas inte. Staten ser inte narkotikakonsumtion som ett brott..
Visa mer

Egypten

Olagligt men ofta tolererat. Olagligt Cannabis blev olagligt år 1925, men även om örten tekniskt sett är olaglig, är användningen utbredd och en del av vardagskulturen. Fällande domar för personligt bruk är..
Visa mer