Polis från Texas gav tonåring valet att göra armhävningar istället för att gripas för cannabis

Publicerad:
Bio

En ledig polis från Texas såg hur en tonåring stod och rökte cannabis framför en biograf. Polisen beslutade sig för att lösa situationen på ett lite annorlunda sätt.

Han beordrade pojken att göra 200 armhävningar, just då och där, annars skulle han gripa honom för innehav av cannabis. Naturligtvis började tonåringen göra armhävningar.

Som tur var den unge mannen i bra form. Inte alla tonåringar klarar av att göra så många armhävningar vid efterfrågan och på trottoaren.

Enligt ABC tjallade någon på tonåringen som rökte. Så polisen såg det tydligen som sin medborgerliga plikt att engagera sig.

När polisen, identifierad som Eric Ball, såg pojken avsluta och kasta en ”cigarett”, kände han den söta cannabis aromen och visste då att tonåringen hade rökt marijuana.

”Marijuana ger en distinkt doft. Han visste vad tonåringen gjorde”, säger polisen Chris Cook från Arlington, som uppenbarligen har en känsla för det uppenbara.

Cook sade att tonåringen svarade med respekt och erkände att han hade ”gjort ett misstag”.

Ja, unge man, det är ett misstag att röka cannabis framför en fullsatt biograf i Texas, som har några av de hårdaste marijuanalagarna i USA.

Låt oss inte glömma att vissa poliser i Texas är benägna om att göra en kroppsvisitation om de tycker att något luktar lite sött under ett trafikstopp.

”Han kunde mycket väl ha gripit denna tonåring, men han försökte göra något bättre”, sade Cook.

Ball, som spelade amerikansk fotboll i high school där armhävningar ofta delas ut för disciplin, tyckte att han gjorde det rätta. Och de flesta av rapporterna i media verkar överens om det.

Denna alternativa behandlingsmetod skulle säkerligen funka bättre än straffen vi har i Sverige, där ungdomar blir dubbelt bestraffade med både prick i brottsregistret och böter eller fängelse.

Taggar Polisen

Källa hightimes.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda