Cannabisrökare förbjuds från att åka stadsbuss – luktade för mycket

Publicerad:
Matthew Little

Även om marijuana är lagligt i staten Washington, har kollektivtrafiken i olika städer fortfarande rätt att tillfälligt förbjuda passagerare om de klivit ombord tillräckligt många gånger när de luktat mycket cannabis.

Matthew Little från Bremerton fick lära sig det här den hårda vägen efter att han förbjudits att åka buss under sex månader för att han luktat marijuana.

En rapport från KIRO-7 visar att han är den första personen år 2016 som kastats ut och blivit förbjuden från att åka med bussbolaget Kitsap Transit för sina hygieniska problem i samband med konsumtionen av marijuana.

”Då och då har det luktat som jag nyss rökat marijuana, eftersom jag förmodligen just gjort det” sade Little.

Tjänstemän hos Kitsap Transit säger att dessa typer av förbud ofta bara drabbar passagerare som luktat katt urin, avföring, kroppsodör och ”andra dåliga lukter”, men att dessa vidriga människor ges alltid tre varningar innan disciplinära åtgärder vidtas.

Men Little, en patient med lång erfarenhet av medicinsk marijuana säger att han aldrig fick tre varningar. Han fick bara veta att hans doft ”orimligt stör andra” i ett meddelande om att förbjuda honom från att ens stå vid en busshållplats fram tills tidigast 2017.

Men en buss tjänsteman säger att Littles lukt var så intensiv att åtminstone fyra separata klagomål hade lämnats in mot honom innan byrån utfärdade meddelandet.

Men en undersökning av Kitsap Transit uppförandekod fann ingenting om marijuana lukter, som Little anser bör ses över i ett försök att förhindra att andra cannabisentusiaster kastas av bussen för att ha deltagit i statens lagliga marijuana marknad.

Hittills har Kitsap Transit inga planer på att uppdatera deras lista över lukter för att inkludera lukten av cannabis. En talesman för byrån sade ”inte för att peka ut marijuana lukt, men när det gör kunder eller förare fysiskt sjuka, så är det inte acceptabelt.”

Matthew Little har planer på att överklaga beslutet.

Taggar Washington

Källa hightimes.com

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda