Bönder i Libanon är kritiska till regeringens insatser för legalisering

Publicerad:
Cannabisskog
Fält fullt med vackra ljusgröna cannabisplantor.

En plan för att legalisera cannabisproduktion i Libanon får motstånd från några av odlarna själva.

I den östra Bekaa-dalen, där grödan har odlats i århundraden, är de lokala bönderna kritiska mot regeringens ansträngningar att skapa en laglig cannabisindustri.

”Vi ser en legalisering av hashish som ett hot mot vårt folk”, säger jordbrukaren Abu Jafaar.

”Eftersom denna gröda genererar så mycket intäkter, vill våra politiker legalisera den så de kan stjäla den produktionen”.

Talmannen för det libanesiska parlamentet Nabih Berri har sagt att den libanesiska regeringen förbereder lagstiftning som tillåter odling av cannabis för medicinska ändamål.

Draget kommer efter en ny rapport om den libanesiska ekonomin, som har en av världens högsta skuldkvot.

McKinsey-rapporten rekommenderade 150 sätt att förbättra ekonomin, inklusive att på industriell skala producera förhandsbyggda bostäder för syriska flyktingar och utöka den internationella marknaden för avokado och cannabis.

Cannabis har odlats öppet men olagligt i östra Bekaa i generationer. Regeringen bekämpar plantagen oregelbundet men området är under kontroll av Shia-militer, inklusive Hizbollah, som tolererar cannabisplantagen.

Abu Jafaar säger att han har cirka 30 arresteringsorder ut mot honom. Han bär en AK-47 med honom i händelse av statliga angrepp och säger att han inte kommer att överlämna sin cannabisskörd till myndigheterna.

”Om lösningen för att undvika konfrontationer är att låta dem stjäla våra pengar, kommer vi inte att acceptera det. Jag jobbar i fara varje dag för pengarna. Vad vi vill är att de låter oss odla och inte slår till mot oss längre”.

Cannabisplanta

Oavsett dessa odlares åsikter genomförs forskning som kan hjälpa till med legaliseringsprocessen. Dr Mohamad Mroueh, en professor i medicinsk kemi och farmakologi vid Lebanese American University, studerar cannabisen i Bekaa.

”Det här är väldigt nytt”, sa han. ”Vi har bara forskat i några månader. Hittills har jag förberett cannabisoljan från ett lagligt prov som vi fått från regeringen och nu gör vi förkliniska tester mot inflammation och mot olika typer av cancerceller”.

Han gör också en kemisk analys av cannabisoljan för att kartlägga de unika egenskaperna hos cannabisen i Bekaa.

”Klimatförhållandena i Libanon, odlingsförhållandena, mängden nederbörd, solljus, temperatur, fuktighet, typ av jord – allt gör skillnad i växtens kemiska beståndsdelar”.

Oavsett orsak tvivlar inte Bekaa-odlaren Abu Jafaar på kvaliteten av den lokala produkten.

”Det är den bästa haschen i världen”, säger han och pekar mot fältet av brösthöga växter.

”Det finns ingen sådan kvalitet någon annanstans i världen, förutom Afghanistan, där du har samma kvalitet. Du röker denna hashish en gång och du kommer aldrig att glömma det. Och då vill du röka det varje dag”.

Lebanon's hash farmers fear going legal may hit profits

Senast ändrad:

Taggar Bekaa Cannabisodling Hasch Legalisera cannabis Medicinsk marijuana

Källa abc.net.au

Annons

THCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda