Vad är CBG i cannabisplantan?

Publicerad:
CBG

Du känner säkert till THC och CBD, men det finns också CBG.

THC och CBD är de två kändaste cannabinoiderna som brukas nämnas när man pratar om medicinskt eller personligt bruk.

Men det är dags att vi presenterar CBG; trots allt, kommer alla cannabinoider från CBG. Det kan vara en mindre cannabinoid, men den har en stor inverkan på din hälsa. Tack vare framsteg inom laboratorietester, vet vi nu mer om strain profiler och olika cannabinoider.

CBG är en icke-psykoaktiv cannabinoid, vanligt förekommande i strains med låg THC-halt. I själva verket finns det rikligt med CBG i många typer av hampa, en cannabisprodukt som har nästan saknar THC.

CBG upptäcktes först av forskare i 1964 som en del av hasch. År 1975 upptäckte forskare att syraformen av CBG som kallas CBGA, är den primära cannabinoid som först bildas i cannabisplantan. CBGA utvecklas sedan till THCA, CBDA eller CBCA beroende på effekten av olika enzymer. Bortsett från att vara den första cannabinoid att utvecklas i plantan, har CBGA också sina egna hälsofördelar som är unika för andra cannabinoider.

Även om CBG inte är psykoaktiv och inte kan få dig berusad, har ingen experimenterat men med att röka ren CBG – fram till dess vet vi inte riktigt om det kan få dig bli berusad om det intas i koncentrerade mängder. CBG kräver högre temperaturer för att förångas.

Denna underskattade cannabinoid har många betydande hälsofördelar. För det första, kan CBG förhindra cancertumörer. Strains med hög nivå av CBG har också visat sig vara användbara vid behandling av glaukom eftersom cannabinoiden är effektiv för att minska trycket i ögat och hjälper till att dränera fluider.

CBG kan också användas för att framkalla aptit hos kemoterapipatienter samt personer som lider av ätstörningar. Studier visar att CBG har varit framgångsrik i att stimulera aptiten hos möss.

CBG är också en potent anti-inflammatorisk cannabinoid, vilket kan gynna en mängd patienter som drabbas av inflammationer. 2015 fann forskarna att CBG också hade värdefulla neuroprotektiva fördelar hos möss som hade Huntingtons sjukdom, ett tillstånd som orsakas av degenererade nervceller i hjärnan.

CBG visade också lovande resultat i att bromsa tillväxten av tjocktarmscancer i djurpatienter, som kan ge oss hopp om att utveckla ny behandling för denna fruktade sjukdom. Studier visar också att CBG är en stark alfa-2-andrenoceptor agonist och måttligt potent 5-HT1A-receptoragonist, vilket innebär att cannabinoiden har en stor potential vid behandling av depression, smärta, och psoriasis.

CBG är fortfarande betraktad som en mindre cannabinoid i nästan alla strains av cannabis eftersom plantan endast innehåller omkring 1% CBG. Strains med smala blad från den indiska subkontinenten brukar i regel ha något högre CBG nivåer jämfört med andra. Det är möjligt att utvinna CBG från cannabisplantor omkring tre fjärdedelar in i blomning. Strains med hög CBG nivå är sällsynta där ute men de existerar.

Ganska snart kan vi förvänta oss att se hybrider med hög nivå av CBG så att medicinska patienter kan dra nytta av skräddarsydda strains för behandling av specifika sjukdomar.

Dessa två strains med hög CBG-nivå är mest populära:

[*] Bleu Berries (White Label) – innehåller 1.8%
[*] Eldorado (Sativa Seedbank) – innehåller 1.5%

Taggar Cancer CBG Glaukom Huntingtons sjukdom Medicinsk marijuana Psoriasis

Källa cannabis.net

Annons

HHCH Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda