Läkemedelsindustrin spenderar miljoner för att hålla amerikaner beroende

Publicerad:
Pillerburk

Läkemedelsindustrin är en viktig del av den nuvarande opioidepidemin som sveper över USA.

Även om det har varit känt i många år att läkemedelsindustrin har en armé av lobbyister i Washington D.C, finner en ny rapport att dessa tunga spelare är en viktig del av den nuvarande opioidepidemin som sveper över USA.

Företagen spenderar hundratals miljoner dollar för att köpa skydd i Capitol Hill.

En färsk undersökning av Associated Press and the Center for Public Integrity konstaterar att läkemedelsföretag som ansvarar för produktionen av farliga receptsmärtstillande medel som OxyContin, Vicodin och Percocet har spenderat 880.000.000 dollar på statliga representanter och senatorer i alla 50 stater för att förhindra nya lagförslag som syftar till att begränsa opioider – åtta gånger mer än vad som spenderas av vapen lobbyister, enligt rapporten.

Motståndarna är underlägsna. Grupper som arbetar för att förbättra opioidkrisen satsade endast ca 4.000.000 dollar för politiska förändringar.

Kärnan i utredningen är en inflytelserik organisation som heter Pain Care Forum, som består av hundratals läkemedelstillverkare. Dom spenderar miljoner på att påverka lagstiftningen om receptsmärtstillande medel på både statlig och federal nivå.

I rapporten konstateras att denna organisation, som skapades av Burt Rosen en lobbyist från Purdue Pharma, har betalat runt 7.100 politiker, guvernörer och ledande lagstiftare som ansvarar för att fastställa vilka frågor som kommer till upp för debatt.

Ett par studier publicerade i år visar att medicinsk marijuana kan göra att färre människor använder smärtstillande medel i stater där det är lagligt. Det visar att åtminstone en del av de miljoner som spenderas för att skydda dessa pillertillverkare används för att förhindra att marijuana legaliseras.

Även om rapporten från Associated Press and the Center for Public Integrity inte särskilt tar upp frågan om receptbelagda läkemedel spenderar tillverkarna massvis med pengar för att övertyga statliga och federala lagstiftare att motsätta sig reformer av marijuana. Den senaste donationen på 500.000 dollar från Insys Therapeutics till en anti-marijuana kampanj i Arizona visar att marijuana legalisering är ett hot mot deras affärsmodell.

Samtidigt har överdoser och dödsfall kopplade till läkemedel på recept fortsatt att öka som en våldsam pest under loppet av de senaste åren. Centers of Disease Control and Prevention säger att mellan 1999 och 2014, dog mer än 165.000 människor i USA från överdoser på receptbelagda smärtstillande medel. År 2014 kunde man se 14.000 dödsfall enbart i direkt samband med dessa förskrivna läkemedel, med uppskattningsvis 2 miljoner tunga missbrukande amerikaner som riskerar samma öde.

Men medan marijuana har gjorts laglig för medicinska ändamål i mer än hälften av nationen, vägrar fortfarande den federala regeringen att erkänna att örten har någon som helst form av terapeutisk fördel. Politikernas ursäkt för att inte legalisera cannabis på nationell nivå är att det inte skulle vara av intresse för hälsa och säkerhet – som uppenbarligen kan översättas till: Cannabisindustrin har inte mutat tillräckligt många förtroendevalda för att få det gjort.

Taggar Läkemedelsindustrin Opioidepidemi

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda