Studier visar att chilipeppar och marijuana har en lugnande effekt på magen

Publicerad:
Chilipeppar

En vanlig länk mellan chilipeppar och marijuana kan ha konsekvenser för hur vi behandlar diabetes och kolit, liksom andra tillstånd i matsmältningskanalen, enligt en ny studie från University of Connecticut.

Studien publicerades den 24 april av tidskriften Proceedings of the National Academy of Sciences.

Forskare fokuserade först på den kemiska capsaicinen, som är ansvarig för den heta känslan man får av att äta chilipeppar. De matade möss med capsaicin, och ”fann att mössen som matats med kryddan hade mindre inflammation i magen”.

När de tittade noggrant på vad som hände på molekylär nivå såg forskarna att capsaicin var bindande till en receptor som kallas TRPV1, som finns på specialiserade celler i hela mag-tarmkanalen. När capsaicin binder till receptorn, gör TRPV1 att celler tillverkar anandamid. Anandamid är en förening som är kemiskt besläktad med cannabinoiderna i marijuana. Det var anandamid som fick immunförsvaret att lugna ner sig.

Eftersom hjärnan också har anandamidreceptorer, började forskarna ”föreställa sig hur immunsystemet och hjärnan kan prata med varandra” genom anandamidens gemensamma språk, förklarade Pramod Srivastava, professor i immunologi och medicin vid UConn School of Medicine.

Forskare fann att en större närvaro av anandamid ledde till en större närvaro av makrofager (immunceller som bekämpar inflammation).

Forskarna lyckades faktiskt bota möss med typ 1-diabetes genom att mata dem chilipeppar.

Forskare vill nu till Colorado, där cannabis är lagligt, så de vidare kan studera effekterna av marijuana på anandamid i kroppen.

”Jag hoppas kunna jobba med folkhälsoverket i Colorado för att se om cannabis har en effekt på svårighetsgraden av kolit hos vanliga användare av ätbara cannabisprodukter”, säger Srivastava i ett pressmeddelande.

Resultaten kan ha konsekvenser för olika tillstånd i magen, bukspottkörteln, tarmarna och tjocktarmen.

Taggar Capsaicin Chilipeppar Colorado Diabetes

Källa huffpost.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda