Medicinsk cannabis har redan minskat opioidmissbruket med 11%

Publicerad:
Opiater

Studie av opioidmissbruk visar stora förändringar i stater som tillåter cannabis.

Det finns ny data från analysföretaget New Frontier om att använda medicinsk marijuana för opioidberoende. Den nya studien visar att opioidberoende minskat med 11% i stater som tillåter laglig marijuana.

Studien kom fram till att om USA hade ett federalt program som tillåter att medicinsk marijuana används för opioidberoende, skulle de amerikanska skattebetalarna spara 220.000.000 dollar per år genom vårdkostnader och besparingar.

Höjdpunkter från studien innefattar följande:

[*] Preliminär forskning tyder på att patienter med smärta i stater som tillåter medicinsk cannabis använder 11% färre opioider.

[*] Genomsnittligt antal smärtstillande doser i USA ligger på nästan 96.000 i stater utan medicinsk cannabis jämfört med 85.000 i stater som tillåter medicinsk cannabis.

[*] Smärtstillande receptbelagda opioider har ökat med 272% på 22 år i USA, från 76 miljoner under 1991 till 207.000.000 år 2013.

[*] De tre mest förskrivna smärtstillande läkemedel som täcks av Medicare (dvs OxyContin, Hydrocodone, Fentanyl) kostar regeringen 1,96 dollar miljarder dollar.

[*] Om medicinsk cannabis blev tillgängligt nationellt, skulle det leda till 220.000.000 dollar i besparingar för amerikanska skattebetalare.

New Frontier Data är en analysfirma som specialiserat sig på cannabis. Deras mjukvara, Equio, är mycket populär inom cannabissamhället.

Taggar Medicinsk marijuana Opioider Studie

Källa cannabis.net

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda