Ny automat för medicinsk cannabis använder teknik för att skanna fingeravtryck

Publicerad:
Cannabisautomat

American Green Medical Cannabis Technology Company har presenterat en prototyp till en försäljningsmaskin för att sälja cannabis med ett biometrisk verifieringssystem.

American Green, teknikföretaget från Phoenix, arbetar för att göra cannabisautomaten till verklighet.

Företaget har nyligen avslöjat prototypen för en automat som skulle kunna sälja reglerad och åldersbegränsad medicinsk marijuana med ett biometriskt verifieringssystem. Denna teknik skulle göra det möjligt för maskinen att korrekt identifiera kunder, och kräver att patienterna ska skapa ett konto med hjälp av en legitimation och giltig rekommendation från en läkare.

Vid inköpet uppmanas kunden att verifiera sin identitet med en fingeravtrycksskanner och kamera som känner igen ansiktet. Medan den genomsnittliga cannabisbrukaren kan känna sig tveksam om denna typ av teknik, kan det här försäljningskonceptet vara väl lämpat för platser som ålderdomshem, där äldre kan få medicinsk marijuana utan att behöva gå till ett apoteket.

Denna maskinen skulle också vara särskilt fördelaktig i stater som inte tillåter leverans eller försäljning utanför apotek.

Inte bara kan denna försäljningsautomat för vuxenbruk användas för att sälja laglig cannabis på rätt sätt, den har också potential för att sälja andra strängt reglerade varor, till exempel läkemedel, kasinopolletter, alkohol och till och med pistoler. Eftersom vissa hävdar att det kan leda till inbrott att ha sådana typer av varor i försäljningsmaskiner, bör man placera dem i säkra och tungt trafikerade områden för att förhindra denna möjlighet.

Prototypen ser inte ut som en klassisk varuautomat, utan erbjuder en pekskärm och ett sofistikerat system för kundbekräftelse. Eftersom legaliseringar fortsätter att spridas över hela landet, blir tillgängligheten till cannabis allt viktigare.

Taggar Apotek Cannabisautomat Cannabisförsäljning Medicinsk marijuana

Källa merryjane.com

Annons

HHCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda