Marijuana tar bort plack uppbyggnaden av Alzheimers proteiner från hjärnceller

Publicerad:
Alzheimers

En ny studie avslöjar att föreningar som finns i marijuana hjälper till att avlägsna plack uppbyggnaden av Alzheimers proteiner från hjärnceller.

Enligt Popular Science, tog forskare från Salk Institute i La Jolla, Kalifornien, lab-odlade humana neuroner och förändrade dem för att göra så att plack byggdes upp. Forskarna utsätte sedan nervcellerna för THC och andra marijuana föreningar.

De fann att THC orsakade en uppdelning av proteinets uppbyggnad och minskade inflammationen i cellerna.

”Även andra studier har funnit bevis för att cannabinoider kan skydda neuroner mot symptomen från Alzheimers, vi tror att vår studie är den första som visar att cannabinoider påverkar både inflammation och amyloid beta ackumulering i nervceller”, berättade Salk professorn David Schubert, tidningens ledande författare för Popular Science i ett uttalande.

Studien var den första i sitt slag att testa THC mot plack som byggts upp i hjärnan från Alzheimers.

Forskare berättade för Popular Science att de tror att THC reducerade plack som byggts upp och inflammationer genom att arbeta i hjärnans endocannabinoida receptorer. I en tidigare studie när de samtidigt skulle testa ett nytt läkemedel, hjälpte dessa receptorer till med att avlägsna plack uppbyggnad och inflammationer.

”Inflammation i hjärnan är en viktig del av de skador man kan få i samband med Alzheimers sjukdom, men det har alltid antagits att detta svar kom från immun-liknande celler i hjärnan, inte nervcellerna själva”, berättade Antonio Currais, postdoktor hos Schubert laboratorium, för Medical Express. ”När vi kunde identifiera den molekylära grunden för den inflammatoriska responsen på amyloid-beta, blev det klart att THC-liknande föreningar som nervcellerna gör själva kan vara inblandade i att skydda cellerna från att dö”.

Taggar Alzheimers Hjärnceller THC

Annons

HHCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda