Inhalerad cannabis minskar tics hos patienter med Tourettes syndrom

Publicerad:
Cannabisodling

Ju mer forskning som genomförs, desto mer medicinska användningsområden för cannabis upptäcks.

En ny studie som publicerades denna månad i Journal of Neuropsychiatry and Clinical Neuroscience rapporterar att medicinsk cannabis kan hjälpa patienter som lider av Tourettes syndrom. Forskare från University of Toronto studerade retroaktivt nitton patienter som lider av Tourettes för att testa om cannabis hade en positiv effekt på deras symtom.

Tourettes syndrom är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som visar sig genom upprepande reflexliknande rörelser och läten som kallas tics. Det uppskattas att en av 160 barn i USA lider av TS. Patienter som lider av TS får ofta läkemedel som kan orsaka allvarliga biverkningar.

”Sammantaget upplevde dessa studiedeltagare betydande förbättringar i deras symtom”, avslutade studien. ”Detta är särskilt slående eftersom nästan alla deltagare misslyckats med minst ett medicineringsförsök. Sammanfattningsvis verkar cannabis vara en lovande behandlingsalternativ för tics och tillhörande symtom”.

Annan forskning har rapporterat att orala doser THC haft en positiv inverkan på tics och tvångssyndrom hos TS-patienter. Intressant är att patienter som inhalerade cannabis istället för att ta det i oral form har upplevt ännu större övergripande förbättringar.

Cannabisrökning Studie THC Toronto Tourettes syndrom

Källa:

Migos släpper ny cannabisvänlig hiphop

Migos, gruppen bakom Billboard hitten och det kulturella fenomenet "Bad och Boujee", har snabbt gått från en regional kultfavorit bland vissa hiphop kretsar till ett stort namn med inflytande i...

USA tillåter mer forskning om marijuana

USA öppnar upp för mer forskning om marijuana för medicinskt bruk. Det väntas myndigheter presentera på torsdagen. Beslutet kommer som ett svar från den amerikanska drogbekämpningsmyndigheten...