Tidigare NFL-spelare dumpar smärtstillande medel för cannabis

Publicerad:
Cannabisolja

Forskare observerar nu tidigare NFL-spelare som börjat med cannabisolja istället för opioider.

En växande och passionerad armé av NFL-spelare och tidigare NFL-spelare börjar nu tala om effekten av marijuana som ett alternativ till ligans godkända och potentiellt dödliga smärtstillande medel. 30 före detta NFL-spelare deltar för närvarande i en undersökning om att cannabisolja kan vara ett alternativ till opioider.

De 30 spelarna som spelat i NFL i Kalifornien valdes ut förra sommaren för den åtta veckor långa studien. Spelarna i studien började med cannabisolja med doser stora som ett riskorn och har arbetat sig uppåt, dom ökar också dosen var fjärde dag.

Studien finansieras av Constance Therapeutics och Gridiron Cannabis Coalition, och forskare tittar på hela växten cannabis som ett alternativ. Cannabisoljan tillverkades i Bay Area, San Francisco.

Kyle Turleys prognos är mörk – han blev tillsagd att vara redo för mer eller mindre en livstid av smärta. ”Jag behöver en ny höger höft, jag behöver två nya knän. Jag har fått en platta och tio skruvar i min högra vrist”, berättade Turley för CBS. ”Jag har försökt med nästan varenda en av läkemedelsföretagens mediciner för att hantera nästan varje skada och sjukdom som du skulle kunna tänka dig och ingen av dem har haft lika bra resultat som cannabis på mig”. NFL stjärnor som Turley kan dra nytta av resultaten från studien.

Med hjälp av studier som denna, kan cannabis hjälpa till att byta ut läkemedel som ofta missbrukas i NFL såsom oxikodon, hydrokodon, kodein och fentanyl.

Tidigare NFL-quarter Jake Plummer klagade på NFL:s syn på marijuana, och betonade anklagelser om att NFL förnekar kopplingen mellan professionell amerikansk fotboll och CTE (kronisk traumatisk encefalopati). En förvånansvärt stor mängd före detta NFL-spelare lider av kronisk traumatisk encefalopati. Enligt PBS, lider 96 procent av NFL-spelarna av hjärntrauma, och många har hävdat att NFL:s CTE program bör innehålla marijuana.

Eugene Monroe som spelat offensiv för Baltimore Ravens, har fått nog. Efter pensioneringen i juli förra året, kunde han inte längre hålla tyst. ”De senaste 18 åren har varit full av traumatiska skador på både mitt huvud och min kropp”, sade Monroe i ett uttalande. ”Jag klagar inte, bara anger ett faktum. Har skadorna på min hjärna redan gjorts? Har jag CTE? Det hoppas jag inte, men mer än 90% av hjärnan hos tidigare NFL-spelare som har undersökts visade tecken på sjukdomen. Jag är livrädd”.

Forskare är fortfarande i färd med att genomföra undersökningen, så resultaten får vi vänta på ett litet tag till.

Taggar Cannabisolja CTE NFL Opioider Studie

Källa merryjane.com

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda