Oregon närmar sig ett godkännande av lagstiftning för cannabissalonger

Publicerad:
Tillbehör

Cannabisförespråkare säger att offentliga lounger skulle lösa problemen för hyresgäster och turister som för närvarande inte har någon plats att njuta av sin lagliga cannabis.

Nu när 8 stater redan legaliserat cannabis och omröstningar väntas i ett antal stater 2018, siktar cannabisförespråkare i vissa delar av landet redan mot nästa kamp. I Oregon betyder det kampen om allmänhetens tillgång till cannabissalonger som gör att turister, hyresgäster och föräldrar kan njuta av cannabis.

Lagstiftning för att tillåta rökningslounger i Amsterdam-stil har misslyckats i Colorado, men enligt Portland Tribune är lagstiftare i Oregon hoppfulla om möjligheten att skapa sina egna kommunala röksalonger i staten i år.

Deras argument för cannabissalonger, eller Senate Bill 307, bygger på statens ursprungliga legalisering, som för närvarande förbjuder cannabis i statliga bostäder, byggnader som husar barn och hyrda fastigheter – ett problem som också är besvärligt för turister som besöker staten specifikt för laglig cannabis.

”I själva verket har denna begränsning gjort den lagliga konsumtionen av cannabis omöjlig för många i Oregon som inte äger sin egen bostad, lever med små barn eller de som bor i hus ägda av staten”, säger Sam Chapman, grundare av New Economy Consulting, som rådfrågar cannabisföretag. ”Som ett resultat av detta har många vuxna inget annat val än att röka eller vaporizera cannabis offentligt, på trottoarer, i parker, och i bilar”.

För senator Elizabeth Steiner Hayward är lagstiftningen om cannabissalonger nödvändig för att ytterligare skydda Oregans rasminoriteter, som även efter legaliseringen fortfarande arresteras i en oproportionerlig tackt för att ha rökt offentligt. Hayward hävdar att cannabissalonger skulle bidra till att minska dessa gripanden.

Ändå hävdar motståndare till lagändringen att allmän rökning, oavsett substans, är dålig för lungorna och skulle undergräva statens Clean Air Act.

Enligt en ändrad version av SB 307 som för närvarande finns i statens gemensamma kommitté för marijuana-förordningar, skulle salongen behöva ha en öppen vägg och kan likna nuvarande uteplatser som tillåter cigarettrökning vid licensierade Oregon-företag.

Cannabisrökning Cannabissalong Oregon

Källa:

Strukturen av cannabinoid receptor avslöjad

Resultaten kan hjälpa till med utformningen av mer målinriktade läkemedel med färre biverkningar. Cannabis sativa plantan, även känd som marijuana, innehåller ämnen som kallas cannabinoider,...

Cannabisklubbar godkändes av senaten i Colorado

Senaten i Colorado godkände på torsdagen, det första lagförslag i landet, att tillåta speciella cannabisklubbar. Men guvernören John Hickenlooper har sagt att han kommer att lägga in sitt veto...

Cannabis minskar diabetes och fetma

Trots att cannabisbrukare konsumerar i genomsnitt 600 kalorier mer per dag än icke-brukare, har de en minskad risk för fetma. Flera vetenskapliga studier visar att cannabisrökare verkligen är...