Lagförslag ska ge brandmän i New Mexico tillgång till medicinsk cannabis

Publicerad:
Brandmänn
Två brandmänn sprutar vatten på en stor eldsvåda.

Den föreslagna lagstiftningen skulle begränsa definitionen av ”säkerhetskänslig ställning” enligt statens medicinska cannabislag, meddelar Santa Fe New Mexican. Denna bestämmelse har uteslutit de första brandmännen från att komma in i New Mexicos medicinska marijuana-program, som lanserades 2007.

”Som föreslagits, skulle definitionen bara inkludera anställda som är skyldiga att bära skjutvapen eller köra ett fordon med ett kommersiellt körkort och vars prestanda under påverkan av droger eller alkohol skulle utgöra ett omedelbart eller direkt hot om skada eller död för individen eller annan person. ”Statlig lag definierar för närvarande en ”säkerhetskänslig position” som inte är berättigad till det medicinska cannabisprogrammet bredare och utesluter brandmän från att använda medicinsk cannabis utan deras arbetsgivares tillstånd”.

Lagstiftningen stöds av lokala brandmän.

”Vi skulle använda en ansvarsfull policy för att hantera allt precis som alkohol, och inte bara alkohol utan andra föreskrivna mediciner som vi inte får använda när vi arbetar på jobbet”, berättade Miguel Tittmann, från International Association of Fire Fighters (IAFF) 244, för den lokala nyhetsstationen Koat.

”Vi skulle inte kunna använda medicinsk marijuana på många timmar före skiftet om vi kunde förhandla om en ansvarsfull policy.”

”Jag tror att mycket av vårt hopp var att det skulle kunna lösas på statsnivå, som skulle öppna upp dörren för kommunerna att börja göra den distinktionen och låta dem tillåta oss att använda det också”, sade Christopher Johnson, från IAFF 2362 i Las Cruce till Koat.

Lagförslaget övervägs för närvarande av en kommitté i statens representanthus. Demokraterna har majoriteter i båda lagstiftande kamrarna i New Mexico.

Statens demokratiska guvernör, Michelle Lujan Grisham, har också visat sig vara pro-cannabis.

År 2021 undertecknade hon en lagstiftning som gjorde marijuana för privat bruk lagligt i New Mexico, som hon hyllade som ett ekonomiskt kupp för staten.

”Legaliseringen av cannabis för vuxna banar vägen för skapandet av en ny ekonomisk drivkraft i vår stat med löfte om att skapa tusentals bra betalande jobb under många år framöver”, sade Grisham vid den tiden. ”Vi kommer att öka konsumenternas säkerhet genom att skapa en ”bona fide”-industri. Vi kan börja rätta till förflutna fel i detta lands misslyckade krig mot narkotika. Och vi kommer att bryta ny mark i en bransch som mycket väl kan förändra New Mexicos ekonomiska framtid till det bättre.”

Medans vi ser ut för att återhämta oss från den ekonomiska nedgången som orsakades av pandemin kommer företagare att dra nytta av denna stora möjlighet att skapa lukrativa nya företag, medans staten och lokala myndigheter drar nytta av de extra intäkterna

”Legaliserad cannabis för vuxenanvändning kommer att förändra hur vi tänker på New Mexico till det bättre – vår arbetskraft, vår ekonomi, vår framtid. Vi är redo att bryta ny mark. Vi är redo att investera i oss själva och den obegränsade potentialen hos nya mexikaner. Och vi är redo att arbeta med att göra denna bransch framgångsrik”, sade guvernören.

Cannabisförsäljningen av medicinskt och privat bruk i New Mexico uppgick till mer än 40 miljoner dollar i december.

Taggar Medicinsk marijuana New Mexico

Källa hightimes.com

Annons

THCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda