Cannabisolja hjälper 10-årig flicka att kämpa mot leukemi

Publicerad:
Hailey

När de fick veta att läkarna inte kunde göra något, valde föräldrarna till den tioåriga tjejen med leukemi, att testa cannabisolja och resultaten är svindlande.

I över hälften av hennes liv har 10-årige Hailey Steward kämpat med leukemi.

I slutet av maj blev cancern mycket mer aggressiv, vilket fick den unga tjejen att åka till Boston i hopp om en benmärgstransplantation. Men istället för transplantationen fick Hailey och hennes föräldrar veta att det inte fanns något läkarna att göra, eftersom Hailey hade cancerceller i 60 procent av hennes benmärg.

De symtom som förekommer vid leukemi orsakas framför allt av brist på normala blodkroppar. Orsaken är att det vanligen bildats så många leukemiceller att den normala blodbildningen i benmärgen trängts undan och inte kan fungera.

När Haileys livslängd nedgraderades till bara några veckor valde hennes föräldrar att använda cannabisolja för att lindra hennes smärta. Det var också då hennes mamma valde att sluta med steroiderna och fentanylen, och ersätta dem med cannabisolja.

Men de få veckorna blev snabbt till flera veckor. Framstegen med användningen av cannabisoljan var så stor att läkare vid Maine Children’s Cancer Program inte kunde tro det.

Nu, efter åtta veckor av att ha använt oljan, har 60 procent cancer i Hailey’s benmärg minskat till 15 procent – cancern är på väg att försvinna.

Det upptäcks varje år cirka 700 nya fall av leukemi i Sverige. Hos barn svarar akut leukemi för drygt en fjärdedel av de cirka 300 cancerfall som varje år drabbar barn under 15 år. Sverige borde godkänna den nya behandlingen med cannabisolja, så att barn med livshotande cancer kan få hjälp även här.

Taggar Barn Cancer Cannabisolja Fentanyl Leukemi

Källa herb.co

Annons

HHCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda