Mamma riskerade 14 års fängelse för att smuggla cannabis till döende son på sjukhus

Publicerad:
Sjuk hand

Mamma Callie dök upp på programmet Loose Women för att avslöja hur cannabis räddat hennes döende sons liv.

Deryn var 14 när han skickades till sjukhus för att leva ut sina sista dagar.

Han hade kämpat mot leukemi och en mycket sällsynt cancer som kallas Langerhans cell sarcoma, men fick nu palliativ vård efter att ha lämnats med ett försvagat immunförsvar och infektioner, vilket innebär att all annan medicinsk behandling avslutats. Hans mamma började desperat söka efter något som kunde förlänga hans liv.

”Han fick en vecka att leva”, berättade hon för Loose Women-panelen. Hon vände sig till cannabis efter att ha hört att det kunde hjälpa honom, och började smuggla in örten på sjukhuset för att underlätta hans smärta – samtidigt som hon riskerade 14 års fängelse.

”Personalen på sjukhuset kallade det för ”magic under the bed”, sade hon, men hon kunde inte berätta för läkare exakt vad hon gjort eftersom hon var rädd att bli arresterad och förlora sina barn.

”Jag var så rädd att mina barn skulle bli omhändertagna, jag var så rädd att det enda som fungerade skulle tas bort från Deryn”, sa hon.

Även om hon är väldigt tydlig med att cannabis inte helt botade hans cancer, berättade hon att örten eliminerade infektionerna och hjälpte honom att dra ner på smärtlindrande läkemedel som morfin så han kunde få ”den död han ville ha”.

”Du kan inte fungera om du inte gör egna blodkroppar och han sa att han inte ville ha fler transfusioner”, sa hon och förklarade att Deryn hade fått höra att han inte hade någon benmärg kvar. ”Han hade infektioner i hans händer och han hade nekros. De ville amputera hans hand”.

Det var då hon hävdade att ett mirakel inträffade: ”Fem dagar efter att jag gav honom cannabis kunde bandagen tas av fingrarna och infektionen gick bort”.

Värden Ruth Langsford ställde sedan frågan till Deryn, nu 17, om vad han tycker om att hans mamma riskerade sin frihet.

”Eftersom jag var på nära att dö var jag redo att göra allting”, svarade han ärligt. ”Det skulle inte skada mig mer än vad som redan hänt. Jag hade redan planerat min begravning”.

Callie kämpar nu för att legalisera cannabis eftersom forskning om dess medicinska effekter inte kan äga rum medan örten är olaglig.

Deryn är nu cancerfri, och hans enda medicinska problem är att han har högt järnvärde från de blodtransfusioner han tidigare gjort.

Loose Women är en brittisk panelshow som sänds på ITV sedan 6 september 1999.

Taggar Cancer Medicinsk marijuana

Källa metro.co.uk

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda