Företag ger cannabisprodukter gratis till cancerpatienter

Publicerad:
Medicinsk marijuana

Företaget ville hitta ett sätt att ge tillbaka till medicinska marijuana samhället, som lett kampen för en legalisering.

Efter att Alex Lee opererats för hjärncancer under 2013, var han tvungen att använda kemoterapi kapslar som gjorde honom illamående. Ron Gershoni, en kompis från college som var på väg in i extrakt branschen, gav honom en stor burk cannabisolja.

”Så fort jag tog pillret började jag känna mig illamående”, sade Lee, en 37-årig från San Francisco som arbetar med teknologiförsäljning. Han berättar att ”befrielsen från illamåendet var ögonblicklig”, när han använde cannabisoljan.

Sedan dess har Gershonis Oakland-baserade Jetty Extracts gått vidare för att skapa Shelter Project, ett program som ger fri cannabisolja till cancerpatienter och de i remission. Lee, som avslutade ett år av cellgifter i mars 2015, och nu är cancer-fri, var den första mottagaren. Sedan starten för två år sedan, har Shelter Project försett 400 patienter över hela Kalifornien, sade Gershoni.

Han och hans kollegor Matthew Lee och Nate Ferguson ville hitta ett sätt att ge tillbaka till det medicinska marijuana samhället, som hade lett kampen för en legalisering.

”I början gav vi bara fria produkter till Alex”, säger Gershoni. ”Då Matt åkte på en surfing resa fick han ett uppenbarande ögonblick på vägen upp ur vattnet. Han sade att vi bör starta en ideell verksamhet där vi registrerar människor och lägga in dem på vår hemsida. Det hände saker efter det”.

Vid den tiden, berättade han, att Jetty Extracts var en av endast fem företag i staten med donationsprogram för cannabisolja. Du måste ha ett giltigt medicinsk marijuana ID-kort i Kalifornien och en cancerdiagnos för att registrera dig. Ett fåtal personer som inte hade cancer gled igenom, men företaget säger att inte hänt ofta.

Kathy Chambliss från Oakland fick bröstcanceroperation i september, följt av kemoterapi i januari. Hon upptäckte Shelter projektet genom medarbetare som också hade gått igenom cancerbehandling. Hon fick ett medicinsk marijuana kort och registrerade sig.

”Det jag gör är att e-posta dem och låta dem veta vilken som fungerar bäst för mig”, sade Chambliss. ”Det får mig av avslappnad och hjälper mig sova bättre. Allt behöver inte vara ett konstgjort läkemedel”.

Shelter Project drivs av Jetty Extracts fabrik, undangömt i ett industriområde i östra Oakland. Företaget använder CO2 för att utvinna cannabisolja från växtens knoppar och används bland annat i vaporizers.

Projektledaren Lindsey Friedman sade att patienterna får bestämma vilken typ av cannabis de vill ha. Några har forskat eller fått råd från sjukvårdspersonal.

”Vi förser dem med resurser för att få kunskap på vilka typer av cannabis som finns och de olika sätten att konsumera dom på”, sade hon. ”Efter att de bestämt vad som är rätt för dem, då gör vi upp en plan för medicin”.

Taggar Cancer Cannabisolja Kalifornien Medicinsk marijuana Oakland

Annons

CBD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda