Cannabis-konsumenter lever lyckligare liv än icke-brukare, föreslår ny studie

Publicerad:
Glad mun
Laughing woman smile with great teeth.

BDS Analytics som samlat in data från Colorado och Kalifornien, fann att cannabisbrukare också är mer benägna att tjäna mer pengar och oftare njuter av utomhusaktiviteter.

Det är definitivt ingen hemlighet att marijuanabrukare tycker om att ha det bra, men en ny rapport om vanor för cannabis-konsumenter hävdar att brukarna är några av USA:s mest framgångsrika vuxna, som ofta är gladare och nått ekonomisk framgång.

Rapporten från BDS Analytics, ett Colorado-baserat företag som gör marknadsundersökningar om cannabis, har tittat på marijuanabrukarnas livskvalitet. Studien inkluderar också människor som inte använder cannabis men kan överväga att testa och människor som inte använder cannabis och inte vill testa.

I deras första utgåva av kvalitativa data tittade BDS på cannabisbrukare i Kalifornien och Colorado och kom fram till en hel del positiv statistik om de många fördelarna med cannabis.

”Cannabis-konsumenter är långt ifrån stereotypen som historiskt brukade beskriva dem”, säger Linda Gilbert, chef för forskningsavdelningen vid BDS Analytics, i ett pressmeddelande. ”Faktum är att positiva livsstilsindikatorer som volontärarbete, socialisering, tillfredsställelse med livet, njuta av motion och utomhusaktiviteter är högst bland cannabisförbrukare, åtminstone i Colorado och Kalifornien”.

Enligt uppgifter från BDS, tjänar Kaliforniens cannabiskonsumenter mer än 10.000 dollar/år mer än de som inte använder örten och har nästan dubbelt så ofta masterexamen. I Colorado säger hälften av cannabisbrukarna att de är mer nöjda med sina liv idag än för ett år sedan.

Cannabisbrukare är inte bara lyckliga på jobbet, de är också mycket mer benägna att spendera sin tid på vandring, camping eller på stranden. I Kalifornien säger 57% av cannabisbrukarna att de tycker om friluftsliv medan endast 26% av de som inte använder örten säger att de tycker om att ha kul i solen. Colorados brukare har en liknande benägenhet att komma ut ur huset, där 50% av cannabisbrukarna säger att de tycker om att vara utomhus, jämfört med 36% av icke-brukarna.

BDS genomför redan uppföljande forskning i staten Washington och Oregon för att se om trenderna ser samma ut i andra stater som har laglig marijuana. Vi gissar att all data kommer att hålla sig ganska konsekvent över hela landet.

Taggar Cannabisbruk Colorado Kalifornien Livsstil Studie

Källa merryjane.com

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda