DEA tar bort propaganda om marijuana från deras webbplats

Publicerad:
DEA hemsida

Byrån medger nu att cannabis inte orsakar cancer eller psykoser.

Även om amerikanska DEA har vägrat att överväga cannabisplantan som ett läkemedel inom ramarna för Controlled Substances Act, har landets drogbyrå nyligen eliminerat en del desinformation om de potentiella farorna med örten från deras hemsida.

Uppdateringen av byråns digitala hemsida gjordes efter att amerikaner för säker åtkomst (ASA), en ideell grupp som kämpar för att marijuana skall omklassas för dess läkande effekt, lämnat in en petition till justitiedepartement som krävde att DEA tar bort felaktig information i deras marijuana-relaterade material.

Några av DEA:s felaktiga påståenden, som kom i form av ett dokument med titeln ”farorna med och konsekvenserna av marijuana missbruk”, indikerade att marijuana orsakade psykoser, cancer och förstör kognitiva funktioner. Petitionen inlämnad av ASA kom fram till att byrån var i strid med den federala lagen ”Information Quality Act” genom att publicera dessa påståenden.

”Detta är en seger för patienter med medicinsk cannabis över hela landet, som behöver cannabis för att behandla allvarliga sjukdomar. Den federala regeringen erkänner nu att cannabis inte är en inkörsport till tunga droger, och orsakar inte långvariga hjärnskador eller psykoser. Medan kampen om att få bort stigma kring cannabis långt ifrån är över, är detta ett stort första steg”.

Medans marijuanaförespråkare tycker att ändringarna på DEA:s hemsida är en stor seger, har drogbyrån fortfarande har inte formellt svarat på petitionen. Byrån är nu en vecka sen med att ge gruppen ett officiellt svar. Dessutom hävdar advokatbyrån som representerar amerikaner för säker åtkomst att det finns mer vilseledande uttalanden som behöver tas bort.

”Vi är hoppfulla att DEA också tar bort de andra uttalanden istället för att fortsätta vilseleda allmänheten om de vetenskapligt bevisade fördelarna med medicinsk cannabis”, säger Vickie Feemam från advokatfirman Orrick, Herrington & Sutcliffe.

ASA anser att det är viktigt att den federala regeringen offentliggör korrekt information om cannabisplantan, särskilt eftersom de flesta bakslag när det gäller legalisering av marijuana i USA till stor del kan spåras till den desinformation som sprids om örtens säkerhet på DEA:s webbplats.

Taggar ASA DEA Desinformation Medicinsk marijuana Propaganda

Källa merryjane.com

Annons

THCB Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda