Jeff Sessions har beordrat arbetsgrupp att granska federal marijuanapolitik

Publicerad:
Jeff Sessions

Arbetsgruppen kommer att göra rekommendationer till Sessions och Trump administrationen om hur man handskas med våldsbrott och marijuana policy.

Arbetsgruppen kommer att ”göra en översyn av befintliga strategier inom områdena åtala, döma och marijuana för att säkerställa överensstämmelse med departementens övergripande strategi för att minska våldsbrott”.

Varför justitieministern fortsätter att korrelera cannabis med våldsbrott är ännu inte klart.

I ett PM som denna vecka skickades till USA advokater, sade justitieminister Jeff Sessions att en arbetsgrupp inom justitiedepartementet kommer att utvärdera policyn för marijuana som en del av en större granskning för att minska brotten och höja den allmänna säkerheten.

Arbetsgruppen ”Crime Reduction and Public Safety” kommer att ”identifiera hur den federala regeringen mer effektivt kan bekämpa illegal invandring och våldsbrott, såsom brottslighet med pistoler, narkotikahandel och gängvåld”.

Sedan har klev in i rollen som justitieminister i januari, har Sessions inkluderat marijuana i hans tal om att slå till mot illegala droger, och sagt saker som: ”experter har berättat för mig att det finns mer våld runt marijuana än man skulle kunna tro”.

Han har också varit ovillig att skilja mellan medicinsk och personligt bruk.

Trots hans ”experter” har Sessions inte redovisat någon statistik eller fakta om förhållandet mellan marijuana och våldsbrott. Brist på klarhet verkar inte stoppa mannen som nyligen jämfört cannabis och heroin. Business Insider noterar att arbetsgruppen sannolikt kommer att se över Obama-erans Cole Memorandum, som beordrade justitiedepartement att ignorera statligt godkänd laglig marijuana.

Sessions indikerade att han har bett att rekommendationerna ska vara klara 27 juli. Han har även bett arbetsgruppen att hålla ett nationellt toppmöte inom de närmaste 120 dagarna.

Kanske kommer vi äntligen få en klar bild av hur Trump administrationens planer på att gå vidare med cannabis politik ser ut.

Taggar Donald Trump Drogpolicy Jeff Sessions

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda