Cannabis-annonser visas i kontrollbrickorna på California Airport

Publicerad:
Reklam

”Cannabis är lagligt. Att resa med det är det inte”.

Resenärer som passerar säkerhetskontrollen på Ontario International Airport nära San Bernardino i Kalifornien kan bli förvånade över att se annonser i kontrollbrickorna med budskapet att ”CANNABIS IS LEGAL” i stora bokstäver.

I mindre skrift noterar annonserna: ”Att resa med det är det inte. Lämna det i Kalifornien”. I ännu mindre skrift finns fem företagslogotyper, som alla hör samman med Organa Brands, företaget bakom annonskampanjen.

Kampanjen skapades av Organas PR-chef Jackson Tilley, som berättade för LA Times, att han fick idén efter att ha sett en annons om en datingapp på Denver International Airport.

Jeremy Heidl, medgrundare av Organa Brands, var först skeptisk till idén. Heidl kommer ihåg att han sa ”Visst, Jackson”. Men jag tänkte, ”det kommer aldrig att hända”.

Att placera dessa annonser i det säkraste området på en federalt kontrollerad flygplats, där cannabis fortfarande helt är olaglig, är en stor kup för cannabisindustrin. ”Jag nyter mig fortfarande”, berättade Heidl för journalisten Robin Abcarian.

TSA själva reglerar inte de reklammeddelanden som visas på kontrollbrickorna, eftersom de är en patenterad uppfinning av Florida-baserade Security Point Media, som ville att de skulle både öka säkerhetseffektiviteten och skapa en ny form av reklam.

Annonserna är för närvarande bara synliga på Ontario flygplats. Programmet var ursprungligen godkänt för att användas på Sacramento flygplats, men tjänstemännen där ville ha texten: ”Cannabis är olagligt att bära över statliga gränser”. Heidl kände att ”det inte signalerar rätt meddelande. Och vi kan reagera dåligt på ’cannabis är olaglig’. Vi arbetar hårt för att normalisera och göra det bra. Vi kände att detta var en viktig kampanj”.

Resenärer som innehar cannabis på flygplatsen kan slänga det i samma behållare som samlar passagerarnas förbjudna vattenflaskor. Talesmannen för TSA, Lorie Dankers, sade att passagerare bör vara medvetna om att ”om TSA-tjänstemän stöter på marijuana under sina vanliga kontroller, i incheckade väskor eller handbagage, kommer de att meddela lokal polis, som bestämmer vad som händer sen”.

Taggar Annons Flygplats Kalifornien Legalisera cannabis

Källa merryjane.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda