Kanadensisk försäljning av cannabis ökade nästan 18% 2022

Publicerad:
Cannabisbutik
Kvinlig kund i cannabisbutik med stort utbud.

Kanadas cannabiskonsumenter spenderade 4,52 miljarder kanadensiska dollar (3,35 miljarder amerikanska dollar) på lagliga cannabisprodukter 2022, vilket är en ökning med 17,9% mot försäljningen 2021, enligt ny köpstatistik som släpptes under tisdagen av Statistics Canada.

Den lagliga försäljningsökningen beror troligtvis på att antalet licensierade cannabisbutiker i Kanada ökat. År 2021 köpte kanadensare cannabis för 3,83 miljarder kanadensiska dollar från licensierade butiker.

Trots ökningen verkar försäljningstillväxten av cannabis i Kanada sakta ner, säger Michael Armstrong, som studerar Kanadas cannabismarknad som docent vid Brock University i St. Catharine’s i Ontario.

”Jag tror att (tillväxt) i stor utsträckning beror på butiker”, berättade Armstrong till MjbizDaily.

I hela Kanada, berättade Armstrong, kan cannabisförsäljning förklaras med antalet butiker. I Ontario, Kanadas mest folkrika provins och den mest värdefulla cannabismarknaden ökade antalet cannabisbutiker fram till sommaren 2022, sade han.

”I de flesta andra provinser har butiker inte dykt upp lika snabbt”, sade Armstrong. ”Alberta var nära, men de hade redan många butiker, så jag tror att de såg mindre effekt.”

Kanada har ungefär 3700 cannabisbutiker och detaljhandelslicenser, inklusive nästan 1700 i Ontario. Den totala tillväxten av butiksantalet har stagnerat, sade Armstrong.

Armstrong sade att den starka försäljningssiffran i december delvis kan hänföras till utgifterna för jul. ”I den utsträckning som det är sant kommer vi sannolikt att se omvänt i januari”, sade Armstrong.

”Precis som du ser i de flesta andra detaljhandelssektorer, toppar försäljning i november, december och sedan januari, februari (är) långsamma månader innan saker återhämtar sig i mars.”

Senast ändrad:

Taggar Cannabisförsäljning Legalisera cannabis

Annons

CBG9 Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda