Israelisk forskning om medicinsk marijuana lockar internationella investeringar

Publicerad:
Cannabis skörd
SAFED, ISRAEL - MARCH 07: (ISRAEL OUT) A worker trims cannabis at the growing facility of the Tikun Olam company on March 7, 2011 near the northern city of Safed, Israel. In conjunction with Israel's Health Ministry, Tikon Olam are currently distributing cannabis for medicinal purposes to over 1800 people in Israel. (Photo by Uriel Sinai/Getty Images)

Israel, en ledare i marijuana forskning och hälsoteknik, lockar nu internationella investeringar när de försöker bli en banbrytande exportör i den snabbt växande marknaden för medicinsk cannabis av hög kvalitet.

Enligt uppskattningar kan den globala marknaden för medicinsk marijuana, nå hela 50 biljoner dollar 2025.

Medicinsk cannabis är ett relativt nytt område utan universell klinisk standard. Israel arbetar på att fylla tomrummet genom att kombinera sin expertis inom jordbruk, teknik och cannabis-baserad medicin, säger Yuval Landschaft, chef för hälsoministeriets medicinska cannabis enhet (IMCA).

”I USA, till exempel, använder de marijuana för medicinskt och personligt bruk – det är som att göra kycklingsoppa när du har en förkylning”, berättade Landschaft för Reuters. ”Vi är de som gör antibiotika”.

Strategin är att skapa medicinsk cannabis där kvalitet och effekt garanteras utmed hela leveranskedjan från odling, till tillverkning och distribution.

I motsats två USA som för närvarande den största legala marijuana marknaden, är myndigheter i Israel mer liberala i stöd till forskning och utveckling.

Licensierade cannabisodlare arbetar med kliniska prövningar mot utvecklingen av cannabis strains för att behandla en rad olika sjukdomar och tillstånd.

Det finns cirka 120 studier som pågår i Israel, inklusive kliniska prövningar som undersöker effekterna av cannabis på autism, epilepsi, psoriasis och tinnitus.

Hälsoministeriet vill dela sina förvärvade kunskaper och utbilda läkare från utlandet. Samtal pågår med Australien, Tyskland, Brasilien och andra, sade Landschaft.

Regeringen gav i februari klartecken för lagstiftning som skulle tillåta export.

Mer än 500 israeliska företag har ansökt om tillstånd att odling, tillverkning och exportering av cannabisprodukter, enligt regeringstjänstemän, och en del har redan börjat kapitalisera på den blomstrande amerikanska marknaden.

Under det senaste året har USA och andra företag investerat ca 100 miljoner dollar på att licensiera israeliska patent för medicinsk marijuana, cannabis agro-tech startups och företag som utvecklar produkter såsom inhalatorer, säger Saul Kaye, vd för ICAN i Israel.

Kaye förväntar sig att investeringarna kommer att öka minst tio gånger och nå 1 miljard dollar under de närmaste två åren.

Tikun Olam, Israel största företag för odling, samarbetar med amerikanska företag för att odla cannabis i fyra amerikanska stater, sade vd Aharon Lutzky. Nu väntar man på regeringens godkännande, för att få exportera till Europa och Sydamerika.

Den största marijuana marknaden finns nu i USA, och man uppskattar att den kommer att överträffa 20 miljarder dollar 2020.

Men att importera cannabis till USA är olaglig enligt federal lag. Det enda sättet att komma runt förbudet är att få ett godkännande från amerikanska Food and Drug Administration (FDA).

Storbritanniens GW Pharmaceuticals’ Epidiolex – ett experimentell cannabis-baserat läkemedlet för behandling av epilepsi – kan bli det första läkemedel att få grönt ljus.

”Den medicinska cannabisindustrin är mycket större än USA”, säger Matthew Ginder, vars advokatbyrå i Florida representerar cannabisföretag, bland annat i Israel.

Växande acceptans av medicinsk marijuana skapar möjligheter i länder som har legaliserat medicinsk marijuana, men inte ännu utvecklat en infrastruktur, sade han.

Kanada, till exempel exporterar medicinsk cannabis till Australien, Kroatien och Chile.

Taggar Autism Cannabisodling Epidiolex Epilepsi FDA Medicinsk marijuana Psoriasis Tinnitus

Annons

HHCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda