Cannabisolja hyllas som ”ett mirakel” för epileptisk son

Publicerad:
Mandy McKnights
Mandy McKnight is an advocate for access to cannabis to treat kids with certain kinds of epilepsy, like her son Liam. His whole world has been turned around by using an oil form of cannabis, but she had to go through the ringer to get approvals. For Kelly Egan column (WAYNE CUDDINGTON) Assignment - 123592 ORG XMIT: POS1605031819341762 [PNG Merlin Archive]

Cannabis var en sista utväg för McKnight familj. Liam nu 8, lider av Dravets syndrom, en sällsynt form av epilepsi.

När Mandy McKnights 10-åriga dotter fick sitt första ”drog prat” i skolan förra året, frågade läraren för sjätte klassen om några barn i Ottawa-området någonsin hade sett några droger. McKnight sade hennes dotter räckte upp sin hand. Hon berättade för sin lärare att hon hade sett droger – läkemedel. Hennes dotter förklarade för klassen att hon också sett cannabis, men att hon inte såg cannabis som en drog. Det var ett läkemedel, som hade hjälpt hennes lillebror Liam, som led av epilepsi.

Att en tioåring var den som ledde ett pedagogisk föredrag om medicinsk marijuana i hennes klassrum gör McKnight väldigt stolt, men är också en källa till frustration. McKnight är en av tre föräldrar till barn som har fått hjälp av medicinsk marijuana, och hon gick upp på scenen till LIFT Cannabis Expo i Vancouver på söndagen, för att verka för en bredare utbildning bland allmänheten och läkare, djupare forskning och ökad finansiering.

Cannabis var en sista utväg för McKnight familj. Liam nu 8, lider av Dravets syndrom, en sällsynt form av epilepsi. Han hade upp till 80 jätte-anfall per dag, trots att dom testat flera konventionella läkemedel och en speciell diet. Även om cannabisoljan inte har botat Liam har det varit möjligt för honom att uppleva upp till 10 anfallsfria dagar åt gången.

”Liam är inte på sjukhuset mer än två veckor i taget”, sade McKnight. När dom bytte från läkemedel till cannabisolja, kallade familjen på en ambulans till Liam så ofta som två gånger i veckan. McKnight sa att förbättringen de har sett hos Liam sedan starten med cannabisolja har varit ”ett mirakel”.

Föräldrar på egen hand, ”utan riktig vägledning, utan en hel del stöd, lär sig att tillämpa cannabinoid terapi på riktigt komplicerade fall”.

Taggar Barn Cannabisolja Dravets syndrom Epilepsi Ottawa

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda