Cannabisolja har stoppat liten flickas livshotande dagliga anfall

Publicerad:
Cannabisolja

Cannabis har en fantastisk förmåga att stoppa anfall. Det har bevisats gång på gång, men är fortfarande olagligt i många delar av världen.

Därför kämpar så många föräldrar för medicinsk cannabis som kan rädda deras barns liv. Samtidigt riskerar de sig själva när de vänder sig till den svarta marknaden efter att ha lämnats utan några andra alternativ.

Shellie och David Martin är bara två exempel. Deras dotter Sophie har ett tillstånd som är obotligt och har försatt henne i intensivvård nära 100 gånger. Men cannabisolja har gjort en stor skillnad.

Åttaåringen Sophie Martin har hundratals anfall på grund av Dravet Syndrom. Och det är bara på en bra dag. I värsta fall blir hon blå och kan komma till den punkt där hon inte andas.

Sedan hon var 10 veckor gammal har sjukhusbesök varit en vanlig sak. Hon har faktiskt placerats i intensivvård nästan 100 gånger. Det är därför som föräldrarna Shellie och David gör allt de kan för att ge dottern ett bättre liv.

Deras vardagsrum har blivit deras eget mini-sjukhus. Där hittar du en återupplivningsvagn. Och om de ska göra enkla saker som att gå utanför dörren, måste de ta med en medicinväska.

Nu avslöjar dom sin olagliga användning av medicinsk cannabis eftersom örten har varit det enda som gör skillnad. I mars blev Sophies tillstånd sämre, och de fick då fatta ett beslut.

Efter att ha bevittnat den helande effekter på en annan ung tjej med samma tillstånd som Sophie började de sedan beställa cannabisoljan med små doser THC online från ett företag i Colorado. Sedan de startade Sophies medicinering, har de inte sett något annat än förbättringar.

Hon gick ifrån att vara – jag vill inte använda ordet grönsak, men vissa dagar är det vad dem är, de kan inte göra något – till att vara aktiv och produktiv.

Medan paret inte tror att oljan är ett mirakelmedel, tror de att örten har hjälpt deras dotters med hennes symtom. Förutom Dravet syndrom har Sophie cerebral pares och kronisk lungsjukdom. Men sedan starten med cannabisoljan har hon haft 16 veckor helt utan anfall, sade paret.

Innan dess hade hon anfall varannan till var fjärde vecka. De måste fortfarande förlita sig på andra läkemedel, men tror starkt att cannabis har hjälpt.

Vi behöver fortfarande andra läkemedel, men jag tror absolut till 100 procent att det gör skillnad för min dotter.

På grund av strikta lagar och bestämmelser som omger oljan, är familjen tyvärr tvungen att vända sig till den svarta marknaden.

Enligt ny forskning från Viktoria i Australien fick 40 procent av barnen sina anfall halverade med medicinsk cannabis. Och 5 procent är nu fria från anfall. Trots bevisen säger Australian Medical Association (AMA) att mer forskning behövs innan de kan börja mjukna upp lagarna kring medicinsk cannabis.

Taggar Barn Cannabisolja Dravets syndrom Epilepsi Medicinsk marijuana THC

Källa herb.co

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda