Missouri öppnar upp laglig försäljning av cannabis

Publicerad:
Marijuana
Budtender väger upp marijuana på våg.

Alla vuxna i åldern 21 år och äldre kan nu lagligt köpa marijuana för privat bruk i Missouri.

Försäljning en av laglig cannabis i Missouri påbörjades officiellt på fredagen efter att statens hälsoavdelning oväntat började godkänna försäljningstillstånd tre dagar tidigare än bestämt.

Detta är den absolut snabbaste omställningen från omröstning till försäljning i legal cannabishistoria. Väljare i Missouri godkände legalisering för vuxenbruk vid omröstningen den 8 november 2022. Mindre än tre månader senare stod lokala invånare i kö för att prova varorna.

Försäljningen förväntades börja måndagen den 6 februari, men i går eftermiddag meddelade statliga myndigheter att de skulle tillåta att försäljningen för vuxna att startade på fredag morgon vid 196 medicinska cannabisbutiker.

Det orsakade viss förvirring, eftersom det förblev oklart om alla butiker skulle vara redo att betjäna icke-medicinska kunder under helgen.

Medicinsk marijuana har varit lagligt i staten sedan 2018, men väljarna gick ett steg längre i november genom att godkänna en grundlagsändring som legaliserar cannabis för alla vuxna 21 år eller äldre. Den nya lagen gjorde Missouri till den 21:de delstaten att tillåta privat bruk i USA.

Enligt lagändringen blev användning av icke-medicinsk cannabis laglig i staten i december. Men försäljningen stoppades eftersom hälsoavdelningen hade fram till fredag på sig att utfärda affärslicenser.

Nästan alla av statens medicinska cannabis-apotek ansökte om att sälja cannabis för privat bruk, enligt Lisa Cox, taleskvinna för Department of Health and Senior Services.

Av de som ansökte om att få sälja cannabis för privat bruk, godkändes 335 från och med fredagen. Det inkluderar 207 apotek, 72 tillverkare och 56 odlingsanläggningar, enligt byrån. Närmare 200 butiker inspekterades på fredagen och gavs klartecken att sälja till konsumenter.

Ryan Herget, VD för Good Day Farm, sa att företaget förväntar sig att försäljningen i deras 19 butiker i Missouri, som tidigare bara sålde cannabis för medicinskt bruk, kommer att fördubblas eller tredubblas. Han sa att företaget anställde cirka 200 nya medarbetare i väntan på den ökade efterfrågan.

En av företagets första kunder i fredags var Gregory Williams, 55, från St. Louis, som välkomnade legaliseringen av marijuana.

Forrest Wilson, en 23-årig invånare i Columbia, sa att han fick reda på att butikerna började sälja marijuana och ”ville ge det ett försök”. Han köpte en färdigrullad joint fylld med en strain som kallas biscotti.

”Det är skönt att kunna gå ut och göra det här och inte bli sedd som om en smutsig stoner”, sade Wilson. ”Jag röker gräs för det mesta eftersom jag är en ganska orolig person.”

Teresa Gooch, 62, från Troy, Missouri, sa att hon nyligen genomgick en medicinsk procedur och använder marijuana för smärtlindring. Hon sa att det är ”fantastiskt” att kunna gå till en butik och prova olika sorter för att se vad som fungerar bäst.

Vuxna som vill odla sin egen cannabis kan nu ansöka om tillstånd via hälsoavdelningen.

Om byrån inte godkänner eller nekar licenser senast på fredag, kommer apotek som tidigare bara sålt medicinsk cannabis automatiskt att tillåtas sälja även för privat bruk.

Missouris konstitutionella ändring för att legalisera användning av cannabis för privat bruk krävde också radering av register över tidigare arresteringar och fällande domar för ickevåldsbrott med marijuana, förutom för försäljning till minderåriga eller bilkörning under påverkan.

Mer än 5 200 tidigare brott har raderats från Missourians register från och med torsdagen.

Senast ändrad:

Taggar Cannabisförsäljning Legalisera cannabis Missouri

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda