Laglig cannabisförsäljning hotar alkoholindustrin

Publicerad:
Alkohol

Alkoholindustrins organisation, Wholesale Spirits and Wine Association (WSWA) är missnöjda med legaliserad cannabis.

Deras senaste möte, ett seminarium med titeln ”Allt du behöver veta om marijuana legalisering”, ägde rum i ett fullsatt rum med folk från regeringen och cannabisindustrin som var där för att diskutera explosionen av laglig cannabis och vad de kan göra åt det.

Alkoholgrossister deltog i seminariet, eftersom de inte längre kan bortse från det faktum att en cannabis legalisering sveper landet, och deras dominans som hela världens rusmedel är på väg att förändras i framtiden.

Deras oro över att laglig cannabisförsäljning hotar spritindustrins vinster är inte ogrundad, tidigt statistik pekar på negativ effekt i stater såsom Colorado, där vuxna röstade för att lagligt kunna välja marijuana som ett säkrare alternativ till alkohol.

Artiklar i nyhetsbrevet Mark Brown visar att ölförsäljningen på vissa marknader har påverkats negativt av den lagliga försäljningen av cannabis, och Cowen Insight påstår, ”i cannabismarknaderna finns det tydliga tecken på att cannabis tynger öl trenderna, när Colorado, Washington och Oregon presterande den totala ölmarknaden”.

Den 12 januari höll Institutional Cannabis Investors ett möte för investerare vid Cowen and Company i New York, ett 100-årigt Wall Street investeringshus som nyligen inlett täckning för cannabismarknaden. Denna banbrytande händelse innebär att laglig cannabis nu är en tillräckligt stor inkomstkälla för traditionellt konservativa Wall Street att använda som ett investeringsinstrument.

Nya riskfaktorer har framförts av spritföretag såsom Molson Coors, Constellation Brands och Brown Forman, enligt en artikel på Bloomberg som citerar Cowen analytikern Vivien Azer som säger: ”Ökningen av marijuana påverkar många stora företag inom alkoholindustrin, vilket gör att det blir viktigt att studera ämnet”.

Cowen and Companys senaste 110-sidiga rapport om tillståndet för cannabisindustrin visar att cannabisförsäljningen tar en tugga av spritförsäljningen, ett faktum som den kraftfulla spritindustrin inte kan bortse från.

Spritindustrins rapport visar definitivt att ölförsäljning i Denver har minskat just på grund av laglig cannabisförsäljning på alla nivåer inom industrin, och Cowen and Companys forskning anger vidare: ”De som medgav att årligen använda cannabis (14%) faller väl under de 70% som dricker alkohol, och de 25% som röker cigaretter. Men kategorin har ökat med minst 10 miljoner konsumenter under de senaste 12 åren, och med folkligt stöd och lagstiftning, är cannabisindustrin redo att generera meningsfull tillväxt.

Under det senaste decenniet har vi sett bruket öka för både alkohol och tobak, hos den totala befolkningen, men alkohol ser ut att vara under press”.

Alan Brochstein, chartrade finansanalytiker från investerings och analysföretaget New Cannabis Ventures som sa, ”Min egen uppfattning är att legalisering av cannabis för vuxna är en långsiktig fråga för alkoholindustrin när konsumenter får ersätta ett berusningsmedel för ett annat. Effekterna kommer att bromsas i hög grad av bristen på laglig social användning. Detta är anledningen till att jag tittar på utvecklingen i Denver så tätt, eftersom man tre år efter legaliseringen, fortfarande inte kan gå till en restaurang eller bar och njuta av cannabis offentligt”.

Det verkar som spritindustrin kommer att ägna stor uppmärksamhet åt cannabis som en ovälkommen konkurrent framöver.

Medan samhället borde fira minskningen av fulla idioter på gatan, färre bilolyckor som orsakas av berusade förare, fallande siffror för våld i hemmet och ökad produktivitet tack vare färre bakfulla arbetare, verkar det som de negativa konsekvenserna av alkoholmissbruk måste tolereras så länge som investeraren fortsätter fylla sina fickor med vinster från spriten – om de inte kan omfamna cannabismarknaden och tjäna pengar där också.

Taggar Alkohol Cannabisindustrin Cannabismarknad

Källa hightimes.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda