Resenärer till Kanada ska rutinmässigt frågas om de har med cannabis över gränsen

Publicerad:
Gränskontroll

När Kanada har legaliserat cannabis kommer resenärer till Kanada rutinmässigt frågas om de tar med marijuana in i landet.

Skyltar kommer också att sättas upp på flygplatser för att påminna människor om att obehörig import av cannabis fortfarande är olagligt, säger Peter Hill, vice ordförande i Kanada Border Services Agency.

Dessutom planerar gränsbyrån en kommunikationskampanj på sociala medier för att säkerställa att resenärerna är ”medvetna om den nya lagstiftningen och kraven”, berättade Hill för parlamentsledamöter i den allmänna säkerhetskommittén.

Liberalerna planerar att tillåta vuxna att lagligt inneha och bruka små mängder cannabis i juli nästa år och säger att det kommer att bidra till att hålla marijuana ur ungas händer och samtidigt ta bort vinsten från kriminella organisationer.

Regeringen har tilldelat mer än 110 miljoner dollar över fem år till Public Safety, RCMP och Canada Border Services Agency för att säkerställa att organiserad brottslighet inte infiltrerar det legaliserade systemet och att hålla cannabisen innanför gränserna.

Frågan om marijuana som resenärer kommer att få liknar de som personalen redan frågar om andra kontrollerade eller förbjudna varor, såsom skjutvapen, mat och animaliska produkter, säger Jayden Robertson, talesman för gränsbyrån.

”Avsikten med denna cannabisrelaterade fråga är att uppmuntra resenärens efterlevnad av lagen när det gäller import av cannabis och ge resenärerna möjlighet att deklarera huruvida de har med sig cannabis”, skrev Robertson i ett mejl.

Gränsbyrån hoppas att frågan kommer att minska risken för ”oavsiktliga överträdelser” av lagen, tillade han.

Enligt den föreslagna cannabislagen förblir det olagligt att importera eller exportera cannabis och relaterade produkter utan ett giltigt tillstånd utfärdad av den federala regeringen.

Att importera stora mängder cannabis kommer fortfarande att vara ett allvarligt brott som kan leda till upp till 14 års fängelse.

Skyltarna vid gränsen är ”under utveckling”, sade Robertson.

Även om ett antal amerikanska stater har legaliserat personligt bruk av marijuana är cannabis fortfarande olagligt enligt federal lag, som gäller vid gränsen. Som ett resultat av detta har kanadensare blivit avskedade på amerikanska gränsen – ibland bara för att ha erkänt att de har använt örten.

Varje land har rätt att fastställa de normer som bestämmer vem som får komma in, säger Malcolm Brown, vice minister för offentlig säkerhet i Kanada.

”Så det skulle inte vara lämpligt att vi råder USA att ändra sitt tillvägagångssätt”, berättade han på ett utskottsmöte i veckan.

Men han tillade snabbt att sådana frågor diskuteras regelbundet på ”högsta nivåer” med USA:s Department of Homeland Security”, så de förstår tillvägagångssättet och vi kommer att fortsätta uppmuntra dem, som de gör med oss, att vara lika välkomnande och stödjande av kanadensare som korsar gränsen i USA, som vi försöker vara mot amerikaner som kommer in i Kanada”.

Taggar Flygplats Legalisera cannabis Smuggling

Källa globalnews.ca

Annons

THCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda