Stad i Colorado får en marijuanabutik med drive-in

Publicerad:
Drive-in

Den västra staden Parachute i Colorado får en marijuanabutik med drive-in, som tros vara den första i staten.

Parachutes styrelse godkände en företagslicens för Tumbleweed Express förra veckan, rapporterade Glenwood Springs Post Independent i lördag.

”Såvitt jag kan säga, är vi inte medvetna om att denna affärsmodell någonsin kommit upp tidigare”, sade Robert Goulding, talesman för statens Marijuana Enforcement Division.

Verksamheten beräknas öppna i mars och ska använda en före detta biltvätt.

Tumbleweed Express var också tvugna att få godkännande från Marijuana Enforcement Division, som sade att butiken kan inte tillåta någon yngre än 21 på området, även i baksätet på en bil.

Verksamheten måste också ha säkerhet och övervakning, marijuana får heller inte vara synlig från utsidan av apoteket.

Biltvättsbyggnaden gör det möjligt att avskärma produkterna från utomståendes syn.

”Vi tycker att en drive-in är en mycket kreativ och innovativ idé”, säger Parachutes stadschef Stuart McArthur.

Marijuana stod för nästan 30 procent av samhällets skatteintäkter för försäljning 2016 – drygt 1 miljon dollar, sade McArthur. ”Den riktigt goda nyheten är att andra företag drar nytta av det”, sade han.

Resenärer som stannar för att köpa marijuana i Parachute är mer benägna att stanna på restauranger och andra affärer, sade han, och det hjälper en ekonomi som drabbats hårt av en nedgång i naturlig gasproduktion.

Parachutes borgmästare Roy McClung sade att stadens ekonomi skulle haft allvarliga problem utan legaliserad marijuana för personligt bruk.

Marijuanaförsäljningen i staten kom upp till nära 200 miljoner dollar i skatter och avgifter förra året, enligt Colorados institution för intäkter.

Spliffa.se har tidigare skrivit om att anställda på Burger King gripits efter att ha sålt cannabis till drive-in kunder, kanske var det av dom företaget fick idén om att öppna en marijuanabutik med drive-in.

Taggar Cannabisförsäljning

Annons

CBD Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda