En legalisering ökar inte bruket hos tonåringar

Publicerad:
Rökande tonåring

Barnen är förbannade, eftersom det är svårare än någonsin för dem att hitta cannabis av högsta kvalitet.

I år kommer Colorado att dra in 1 miljard dollar för den lagliga cannabisförsäljningen. Samma dag som presidentvalet godkände ytterligare fyra stater en legalisering av cannabis och följer nu Colorados fotspår – att tillåta en potentiell marknad, tio gånger så stor som i Colorado, och när det gäller platser som Kalifornien, har dom redan en väletablerad cannabisindustri och stor efterfråga.

Det finns mer marijuana i USA än någonsin tidigare, och fler amerikaner än någonsin tror också att en legalisering inte bara är en bra idé, men också det rätta att göra. ”Men tänk på barnen då?”, kanske du frågar (särskilt om du är en obildad knakkrigare). Barnen är förbannade, eftersom det är svårare än någonsin för dem att hitta cannabis av högsta kvalitet, som nu finns lättillgängligt för vuxna över 20 år.

Varje år frågar den federala regeringen barnen hur lätt det är att få tag i droger. Och enligt resultaten av den senaste undersökningen ”Monitoring the Future”, rapporterar amerikanska ungdomar att tillgänglighet är den lägsta sedan 1992, enligt US News.

Marijuana är så klart inte omöjligt att hitta. Enligt undersökningen svarar 34,6 procent av barnen i åttonde klass att det skulle vara ”lätt” för dem att hitta någon som kan sälja dem lite marijuana. Bland förstaårselever i gymnasiet, svarade 64 procent att cannabis var lätt att hitta, och hos de äldre eleverna rapporterade 81 procent att marijuana var lätt att få tag på.

Marijuana är den mest populära drogen i världen, åtminstone på platser där det fortfarande är olagligt – och därför kan vem som helst få tag i örten. Medan dessa siffror fortfarande är höga, är det några av de lägsta siffrorna i undersökningens historia.

För tjugo år sedan svarade mer än 90 procent av eleverna i high school att det var lätt att få tag i marijuana. Samma sak med mer än hälften av åttonde klassarna och 82 procent av förstaårseleverna i high school. Även om det har varit lite ökningar från år till år, har tillgängligheten av marijuana för alla åldersgrupper varit på en stadigt nedåtgående trend så länge som man gjort undersökningarna.

Det räcker med att säga att detta är förbryllande forskarna, som väntat motsatsen.

”Jag har inte en förklaring. Detta är något överraskande”, som Dr. Nora Volkow, chef för National Institute on Drug Abuse berättade för US News.

Alla som förespråkar en legalisering jublar – eftersom det är exakt vad de lovat och förutspådde om väljarna godkände en legalisering.

Volkow erbjöd några teorier:

Tonåringar verkar dricka och röka cigaretter mindre, så kanske marijuanabruk faller i linje med denna trend. En annan teori är att tonåringar är så beroende av datorer och deras mobila enheter så de tillbringar ”mindre tid runt vänner som kan erbjuda dem droger”, berättade Volkow för US News. Med andra ord, kan sociala medier har tagit över från drogernas dominans över unga människors liv, föreslog Volkow.

Fler amerikaner röker marijuana, och 18-24 årigar har rapporterat en stor ökning av cannabisbruk, konstaterade Volkow. ”Man skulle förvänta sig att bruket skulle öka hos ungdomarna också”, sade hon enligt US News, ”men tydligen har det inte gjort det”.

Taggar Colorado Legalisera cannabis Tonåringar

Källa hightimes.com

Annons

THCH vape Sverige

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda