Kanada kan bli försenade med en legalisering av cannabis

Publicerad:
Cannabis

Medan investerare hoppar in i Kanadas blomstrande cannabisindustri, antyder premiärminister Justin Trudeaus regering att cannabis för personligt bruk kommer att ta tid.

I en intervju med Bloomberg News, bekräftade kanadensiska parlamentets sekreterare till justitieministern och chef för premiärminister Trudeaus agenda att legalisera cannabis, Bill Blair att ett lagförslag dyker upp i riksdagen under våren.

Men kommer det inte vara det sista hindret eftersom lagstiftningsarbete återstår. Den federala regeringen kommer att ta sin tid och arbeta med provinser, territorier och städer för att bygga ett ramverk och utveckla särskilda föreskrifter.

Regeringen söker efter sätt att styra produktion, distribution och handel av legaliserad cannabis, kvalitetstesta och hålla örten borta från händerna på tonåringar.

Vi kommer att använda så mycket tid som det tar för att göra det rätt. Jag är ganska ovillig att föreslå en viss tidsperiod, eftersom jag ärligt talat inte vet hur lång tid det tar i alla våra 10 provinser och tre territorier. – Bill Blair

Licensierade cannabisproducenter håller på att utöka sin kapacitet och om det blir betydande förseningar, kommer det att finnas en stor mängd överskott av cannabis.

Analytiker säger att Blairs kommentarer tyder på att det är osannolikt att regeringen kommer införa ett lagförslag i juni och företag med stora satsningar kommer inte att få några direkta vinster om cannabismarknaden tar fram till 2019 för att bli lagligt.

Ontario’s Canopy Growth, som ser sig själva som världens största tillverkare av medicinsk cannabis, fick marknadsvärdet att sjunka nästan 18% mellan måndag och onsdag morgon, till omkring 1,53 miljarder dollar. Deras varumärkes värde sjönk mer än 300 miljoner dollar.

Många andra cannabisaktier föll också under onsdagen: Aurora Cannabis 6,7%, OrganiGram 12,6% och Supreme Pharmaceuticals 11,2%.

Analytiker säger att alla väntat på att dessa företag skulle börja sälja marijuana för personligt bruk i Kanada inom en snar framtid.

Om de försenar, kommer en hel del ägg att krossas i den här branschen. Värderingarna är extrema. – BCMI Research analytiker Chris Damas

Taggar Cannabisindustrin Cannabismarknad Justin Trudeau Legalisera cannabis Marijuanaförsäljning

Källa herb.co

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda