Trudeau vill inte legalisera andra droger än marijuana

Publicerad:
Justin Trudeau

Premiärministern Justin Trudeau struntar i rekommendationer från British Columbias högsta hälso-tjänstemän om att bredda regeringens avkriminalisering bortom marijuana för att hejda landets växande opioidkris.

Premiärminister Justin Trudeau säger att om man reglerar försäljningen av marijuana kommer det att skydda ungdomar och ta bort pengar från kriminella gäng, men regeringen drar gränsen vid cannabis när det gäller att legalisera droger.

Den federala regeringens strategi för marijuana har två mål, sa Trudeau i tisdags under ett besök i kanadensiska området Victoria.

”Det första målet är att skydda våra barn. Just nu vet vi att unga människor har lättare tillgång till marijuana än någon annan illegal substans. Det är lättare att köpa en joint för en tonåring än det är att köpa en flaska öl. Det är inte rätt”, sade han.

”För det andra vet vi att kriminella organisationer och gatugäng tjänar miljarder dollar på försäljningen av marijuana. Vi anser att om vi reglerar och kontrollerar örten, kommer det att föra intäkterna från fickorna på kriminella och sätta dem i ett system där vi både kan övervaka, beskatta och se till att vi stöder människor som står inför utmaningar oavsett om det gäller narkotikamissbruk eller inte”.

Men regeringen har inga planer på att gå längre än att legalisera marijuana, som han hoppas kommer att genomföras denna sommar.

Trudeau är inbokad för att delta i ett samtal med hälso- och sjukvårdspersonal på fredag ??i Vancouver, där dom ska diskutera British Columbias opioidkris, som dödade 922 personer förra året.

Federala myndigheter meddelade nyss att de kommer dela ut 10.000.000 dollar till provinserna för att bekämpa överdosdödsfall syftar till att förbättra responsen på krisen. Och det är upp till provinsen att bestämma hur dessa pengar spenderas, sade Trudeau.

Han säger att människor, från Vancouver Downtown Eastside, berättat för honom att mer pengar behövdes för att hålla säkra konsumtions platser öppna längre för narkotikamissbrukare i innerstadsområdet.

”Detta är en fråga som vi tar på största allvar och vi kommer att fortsätta att engagera sig i”, sade han.

Taggar Avkriminalisera Justin Trudeau Legalisera cannabis Marijuanaförsäljning Opioidepidemi Opioider

Källa huffpost.com

Annons

HHCPO Vape

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda