Obama: federalt förbud inte ”hållbart” om fler stater legaliserar

Publicerad:
Obama

President Obama säger att federala lagar som förbjuder marijuana sannolikt kommer att behöva förändras om nya stater röstar för att legalisera drogen på tisdag.

”Den goda nyheten är att efter dessa omröstningar, som till viss del för fram frågan, om lagförslagen nu faktiskt går igenom i alla dessa stater, har vi nu ungefär en femtedel av landet som styrs med en uppsättning av lagar, och fyra femtedelar som styrs av andra”, sa Obama till Bill Maher i en intervju som spelades in tidigare i veckan men släpptes i fredag kväll.

”Det är upp till Justitiedepartementet, DEA, och FBI att försöka att räkna ut hur de ska upprätthålla lagar på vissa platser men inte på andra – de kommer att se till att dessa droger inte transporteras över statsgränserna, men vi har hela Pacific korridoren där detta är lagligt – och det är inte hållbart”, sade han.

President Obama: FULL INTERVIEW | Real Time with Bill Maher (HBO)

”Jag tror inte att en legalisering är en universallösning, men jag tror att vi kommer att behöva ha mer allvarliga samtal om hur vi behandlar marijuana och vår narkotikalagstiftning i allmänhet”, tillade han.

Kommentarerna kom från en del av intervjun som inte sändes på Mahers HBO TV-show, men senare överfördes till YouTube.

Arizona, Kalifornien, Maine, Massachusetts och Nevada kommer att rösta om att legalisera marijuana på tisdag. Marijuana är redan lagligt för personer över 21 år i Alaska, Colorado, Oregon, Washington och Washington, D.C.

Taggar Barack Obama Legalisera cannabis

Källa marijuana.com

Annons

I rampljuset

Relaterade artiklar

Utvalda